Η Αυστραλία επιβεβαίωσε την επιλογή του “Spike LR2”

Αμυντικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι οι ανταγωνιστές στο πρόγραμμα “Land 400” επέλεξαν, και οι δύο, τον “Spike” της “Rafael” για να καλύψουν την απαίτηση του αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου (“ATGM”). Η “Rafael” σχεδιάζει να κατασκευάσει και να υποστηρίξει το σύστημα “Spike” μέσα από την κοινοπραξία με την τοπική εταιρεία “Varley”.

Η Αυστραλία επιβεβαίωσε την επιλογή του αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου “Spike LR2” της “Rafael Προηγμένα Αμυντικά Συστήματα” για να καλυφθεί η απαίτηση στο πλαίσιο της φάσης 2 του προγράμματος “Land 400”.

Ένας αξιωματούχος της Ομάδας Προμηθειών Δυνατοτήτων και Διατήρησης (“CASG”) του αυστραλιανού υπουργείου άμυνας (Υπ.Αμ.) δήλωσε στην ακρόαση της Γερουσίας την 30η Μαΐου οτι ο “Spike” επιλέχθηκε για το πρόγραμμα, ο αντίπαλός του ήταν ο “Missile Moyenne Portée” (MMP) της “MBDA”.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, ο “Spike LR2” θα ενσωματωθεί πάνω στο όχημα μάχης – αναγνώρισης (“CRV”) “Boxer” της “Rheinmetall”, η οποία, στα μέσα Μαρτίου, επιλέχθηκε ως ο κύριος ανάδοχος για την φάση 2 του προγράμματος “Land 400”. Για να καλυφθεί η απαίτηση του “CRV”, η οποία διαθέτει 211 οχήματα, η “Rheinmetal” νίκησε την “BAE Systems”, η οποία προσέφερε το τεθωρακισμένο αρθρωτό όχημα (“AMV35”) μέσω της συνεργασίας με την φινλανδική εταιρεία “Patria”.

Στα σχόλια του κατά την ακρόαση της Γερουσίας, ο στρατηγός Ντειβιντ Κογκχλάν -επικεφαλής του τμήματος χερσαίων συστημάτων της “CASG”- δήλωσε οτι ο “Spike” επιλέχθηκε τόσο από την “Rheimental” όσο και από την “BAE Systems” πριν η πρώτη επιλεχθεί ως ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος.

Ο στρατηγός Κογκχλάν δήλωσε, “η στρατηγική προμηθειών (για την φάση 2 του ‘Land 400’) ήταν πως τα υποσυστήματα θα παρουσιάζονταν στους δυο πρώτους (ανταγωνιστές) -ητοι “BAE Systems” και “Rheinmetall”- και οι προσφορές τους θα προχωρούσαν την επιλογή τους (για “ATGM”). Τόσο η “Rheinmetall” όσο και η “BAE” επέλεξαν το “Spike” (και) διενεργήσαμε μια ανεξάρτητη μελέτη για να την εξετάσουμε (την επιλογή του “Spike LR2”)”.

Πρόσθεσε, “H ‘DSTG’ διενέργησε μια ανεξάρτητη έρευνα, το τμήμα χερσαίων συστημάτων (της ‘CASG’) την εξέτασε, και εμείς κάναμε μια πρόταση στον διευθυντή δυνατοτήτων (ο οποίος) αποδέχθηκε το ‘Spike”.

Jon Grevatt

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

  1. Είδες οι Αυστραλοί και οι Ισραηλινοί, ο ένας δεν είχε «βρακί» να φορέσει και σήμερα φτιάχνει δικά του οπλικά συστήματα που εξάγει με επιτυχία, ενώ ο άλλος αν και ταυτόχρονα μέλος των Five Eyes και αποικία της Αγγλίας, μπορεί να επιλέξει ελεύθερα όπιο οπλοσύστημα θεωρεί ιδανικό για τα οικονομικά συμφέροντα του και αποτελεσματικό για την αποστολή των ΕΔ της χώρας.

      1. Αυτοί που προήλθαν απο την Ευρώπη με την μεγάλη έξοδος, ήρθαν με τα λίγα που τους είχαν απομείνει απο τις λεηλασίες των Γερμανών. Αν θυμάμαι σωστά στην εποχή της ίδρυσης του νέου κράτους Ισραήλ, τα περισσότερα πολεμικά υλικά ήταν βοήθειες απο έξω. Συγκεκριμένα απο τις ΗΠΑ, που τους είχαν παραχωρήσει υλικό απο τον Β’ΠΠ, όπως π.χ. τα άρματα Sherman η τα Μ3 Scout car, τζιπάκια και διάφορα άλλα οχήματα/μέσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.