Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες για την αγορά εννιά F-16 από την Πορτογαλία. Η Ρουμανία έχει αιτηθεί την αγορά 12 ακόμη F-16 επιπρόσθετα στα ήδη 12 που έχει αγοράσει από την Πορτογαλία. (Victor Barreira/IHS Janes)

Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες για την αγορά εννιά F-16 από την Πορτογαλία. Η Ρουμανία έχει αιτηθεί την αγορά 12 ακόμη F-16 επιπρόσθετα στα ήδη 12 που έχει αγοράσει από την Πορτογαλία. (Victor Barreira/IHS Janes)

Η Βουλγαρία αιτήθηκε πληροφορίες από την Πορτογαλία σχετικά με τον πιθανό εκσυχρονισμό των εννιά μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-16 Fighting Falcon, ανέφερε στο IHS Janes ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας της Πορτογαλίας.

Η Βουλγαρία εδώ και αρκετό καιρό έχει την απαίτηση για την προμήθεια μαχητικού αεροσκάφους ώστε να αντικαταστήσει το παλιό μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 Fulcrum. Ωστόσο, οικονομικοί περιορισμοί έχουν ως στιγμής καθυστερήσει την προμήθεια του αεροσκάφους. Το IHS Janes θεωρεί ότι η Βουλγαρία εξετάζει διαφορετικές επιλογές σε όλον τον κόσμο, με τα μεταχειρισμένα F-16 να είναι μια από αυτές.

Η γειτονική Ρουμανία έχει ήδη προμηθευτεί 12 μαχητικά αεροσκάφη F-16AM/BM από την Πορτογαλία, με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Άμυνας να δηλώνει ότι η χώρα έχει καταθέσει αίτημα προς την Πορτογαλία για την πώληση και εκσυχρονισμό 12 επιπρόσθετων F-16 για την πολεμική αεροπορία τους.

Οποιαδήποτε συμφωνία για άλλη χώρα δεν θα περιλαμβάνει τα F-16 που χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία της Πορτογαλίας (FAP). Αντ’ αυτού θα είναι αεροσκάφη που διατίθενται από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής μέσω του προγράμματος πλεονασματικού αμυντικού υλικού (EDA) ή αεροσκάφη συμμαχικών χωρών που αντικαθιστούν τον τύπο με το F-35 Lightining II. Οποιαδήποτε μελλοντική συμφωνία θα δει τον εκσυχρονισμό του αεροσκάφους στην Πορτογαλία.

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: