Η Βραζιλία άρχισε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των Cascavel

©André Gustavo Stumpf/Flickr | EE-9 Cascavel της Βραζιλίας.

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην 1η Δεκεμβρίου ο Βραζιλιάνικος Στρατός ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το έργο εκσυγχρονισμού των 6Χ6 τεθωρακισμένων αναγνωριστικών οχημάτων EE-9 Cascavel, τα οποία ειναι οπλισμένα μ’ ένα πυροβόλο χαμηλής πίεσης Cockerill Mk2 των 90 χιλιοστών τοποθετημένο σε πύργο.

Οι διάφορες μονάδες ιππικού διαθέτουν 409 Cascavel (τα οποία περιλαμβάνουν 157 Mk II, 37 Mk VI, και 215 Mk VII).

Το έργο, χαρακτηρισμένο ως VBR-MSR 6×6 (Viatura Blindada de Reconhecimento-Média Sobre Rodas), αντιμετωπίζεται ως η ενδιάμεση λύση πριν την απόκτηση του 8Χ8 VBR-MSR.

Μια μελέτη σκοπιμότητας θα πραγματοποιηθεί και μια πιλοτική παρτίδα πρωτοτύπων εως εφτά εκσυγχρονισμένων οχημάτων θα παραγγελθεί και αξιολογηθεί από το Κέντρο Αξιολογήσεων Στρατού.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

5 Απαντήσεις

    1. Χα χα. Το γέλιο είναι ότι καλύτερο για την χώνεψη μετά το μεσημεριανό…. Πάντως απαράδεκτο: Χωρίς χερούλι η πόρτα! Που είναι ο σεβασμός στο πλήρωμα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.