Την 1η Δεκεμβρίου ο Βραζιλιάνικος Στρατός ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές για το έργο εκσυγχρονισμού των 6Χ6 τεθωρακισμένων αναγνωριστικών οχημάτων EE-9 Cascavel, τα οποία ειναι οπλισμένα μ’ ένα πυροβόλο χαμηλής πίεσης Cockerill Mk2 των 90 χιλιοστών τοποθετημένο σε πύργο.

Οι διάφορες μονάδες ιππικού διαθέτουν 409 Cascavel (τα οποία περιλαμβάνουν 157 Mk II, 37 Mk VI, και 215 Mk VII).

Το έργο, χαρακτηρισμένο ως VBR-MSR 6×6 (Viatura Blindada de Reconhecimento-Média Sobre Rodas), αντιμετωπίζεται ως η ενδιάμεση λύση πριν την απόκτηση του 8Χ8 VBR-MSR.

Μια μελέτη σκοπιμότητας θα πραγματοποιηθεί και μια πιλοτική παρτίδα πρωτοτύπων εως εφτά εκσυγχρονισμένων οχημάτων θα παραγγελθεί και αξιολογηθεί από το Κέντρο Αξιολογήσεων Στρατού.

Victor Barreira

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

5 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: