Η Βρετανία πρόκειται να παραχωρήσει στον Αφγανικό στρατό οχήματα αξίας 1 δις λιρών

Jackal
Το αναγνωριστικό όχημα Jackal (Φωτογραφία: wikipedia)

Μετά την αποχώρηση των Βρετανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν περίπου στα τέλη του 2014, το Βρετανικό υπουργείο άμυνας μελετά, να δωρίσει στον Εθνικό Στρατό του Αφγανιστάν τεθωρακισμένα οχήματα άξιας περίπου 1 δις λιρών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail ανώτεροι αξιωματικοί του Βρετανικού στρατού, δήλωσαν ότι σε μία πρόχειρη ανάλυση εντοπίστηκαν περισσότερα από 1200 θωρακισμένα φορτηγά και οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία είναι προτιμότερο να παραδοθούν στον Αφγανικό στρατό παρά να μεταφερθούν πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Βρετανικός στρατός διαθέτει περισσότερα από 1900 θωρακισμένα οχήματα στο νότιο Αφγανιστάν, και το συνολικό κόστος του εξοπλισμού που θα περάσει στην κατοχή του Αφγανιστάν αναμένεται να ανέλθει στα 2 δις λίρες.

Στα οχήματα που πρόκειται να παραχωρηθούν συμπεριλαμβάνεται ένα αριθμός οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Wolfhound, κάποια οχήματα πρώτης γενιάς του θωρακισμένου οχήματος περιπολίας Jackal, και ένας μικρός αριθμός θωρακισμένων οχημάτων παντός εδάφους Warthog.

Θα παραχωρηθούν στον Αφγανικό στρατό και την αστυνομία του Αφγανιστάν, 132 αναβαθμισμένα Snatch Land Rover, μαζί με 198 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Vector, οι οποίες δυνάμεις ως επι το πλείστον χρησιμοποιούν ημιφορτηγά.

Ο Βρετανικός στρατός έχει επίσης παραχωρήσει ένα αριθμό οχημάτων στο στρατό και την αστυνομία του Ιράκ, συμπεριλαμβανομένων 400 θωρακισμένων Land Rover, που είχαν χρησιμοποιηθεί στη Βόρεια Ιρλανδία.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.