Η Γαλλία αναπτύσσει άρματα Leclerc στην Πολωνία

Η ανάπτυξη αρμάτων μάχης Leclerc της Γαλλίας στην Πολωνία έχει σκοπό να αποστείλει ένα δυνατό μήνυμα στην Μόσχα στο πλαίσιο των μέτρων παροχής διαβεβαίωσης ασφαλείας του NATO στην ανατολική Ευρώπη. (F Lert/ IHS Janes 360)

Η Γαλλία θα αναπτύξει δύναμη τεθωρακισμένων οχημάτων στην Πολωνία για δύο μήνες με σκοπό την διεξαγωγή εκπαιδευτικών στρατιωτικών ασκήσεων με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πολωνίας και άλλων Νατοϊκών συμμάχων, ως μέρος των συμμαχικών μέτρων παροχής διαβεβαιώσεων ασφαλείας στην ανατολική Ευρώπη.

Η αποστολή μάχης, το αντίστοιχο της Βασικής Κοινής Ομάδας Μάχης (SGTIA – joint services tactical subgroup), αναχώρησε από την Γαλλία για την Πολωνία την 20η Απριλίου.

Η αποστολή μάχης συνδυασμένων όπλων αποτελείται από δεκαπέντε άρματα μάχης Leclerc του 12ου Συντάγματος των Cuirassiers, έναν ουλαμό από το 16º Σύνταγμα των Chasseurs με τέσσερα τεθωρακισμένα 8Χ8 οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) VBCI, και έναν ουλαμό από το 13º Σύνταγμα των Génie με τρία VAB και ένα θωρακισμένο όχημα μηχανικού EBG.

Το Γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα, αποτελούμενο από 300 στρατιώτες, θα αναπτυχθεί στο πεδίο βολών-ασκήσεων Drwsko Pomorskie πριν τα τέλη Απριλίου. Θα παραμείνει στην Πολωνία για δύο μήνες, συμμετέχοντας σε διάφορες τακτικές ασκήσεις με τις δυνάμεις τεθωρακισμένων της Πολωνίας και άλλων χωρών, (όπως δυνάμεις από τον Καναδά και τις ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένης της άσκησης «Puma 15,» που θα διεξαχθεί από την 11η έως την 29η Μαΐου.

Η ανάπτυξη των δυνάμεων προκύπτει έξι μήνες μετά την δυναμική συμμετοχή της Βρετανίας στην Νατοϊκή Πολωνο-Βρετανική άσκηση «Black Eagle», στην οποία συμμετείχαν 1300 Βρετανοί στρατιώτες και 100 θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων Challenger 2 και ΤΟΜΑ Warior.

Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, η ανάπτυξη της αποστολής μάχης είναι μέρος της «πολιτικής διαβεβαίωσης ασφαλείας» του NATO που αποσκοπεί να παρέχει αίσθημα ασφαλείας στις χώρες της ανατολικής και βόρειας Ευρώπης εν όψει της Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Η Γαλλία διευρύνει ενεργά την παρουσία της στην περιοχή μετά την κρίση: από την 24η Απριλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου του 2014 η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία ανέπτυξε αρχικά τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Rafale και έπειτα τέσσερα Mirage στην αεροπορική βάση Μάλμπορκ της Πολωνίας ως μέρος της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης Βαλτικής.

Το Γαλλικό Ναυτικό επίσης έχει αυξήσει τις περιπολίες στην Βαλτική Θάλασσα, ενώ κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου 2014 ένα αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας Falcon 50 του Γαλλικού Ναυτικού αναπτύχτηκε στην Γκντίνια για να βοηθήσει τις αποστολές επιτήρησης πάνω από την Βαλτική. Όπως επίσης, αεροσκάφος E-3F Boeing με σύστημα εναέριου ελέγχου και διοίκηση (AWACS) της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας εκτελεί τακτικές αποστολές εναέριες επιτήρησης στους εναέριους χώρους Πολωνίας και Ρουμανίας. Μέχρι σήμερα τα γαλλικά E-3F έχουν καταγράψει περισσότερες από 350 ώρες πτήσης ως μέρος παρόμοιων αποστολών, με μέσο όρο μία πτήση τον μήνα.

Απόδοση από το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. “Εδω ραδιοφωνικος σταθμος Αθηνων.Εκτακτον ανακοινωθεν.Η Ελλας απο της εκτης πρωινης της σημερον ευρισκετο εις εμπολεμον καταστασην προς την Ρωσιαν.
    Μεταδιδομεν το πρωτον ανκοινωθεν του Ελληνικου Γενικου Στρατηγειου.
    Αι Ρωσικαι στρατιωτικαι δυναμεις προσβαλουσιν απο τις 5,30 πρωινης σημερον,τα ημετερα τμηματα προκαλυψεως της Ρωσοπολωνικης μεθοριου.
    Αι ημέτεραι δυνάμεις αμύνονται του Πολωνικου εδάφους”

    Ζητω το εθνος!

  2. Ζεῦ πολυτίμητε, Ζεῦ ἄφθιτε, τήνδε τοι ἡμεῖς μαρτυρίαν τιθέμεσθα λυτήριον ἠδὲ πρόσευξιν. ὦ βασιλεῦ, διὰ σὴν κεφαλὴν ἐφάνη τάδε θεῖα, γαῖα θεὰ μήτηρ ὀρέων θ᾽ ὑψηχέες ὄχθοι καὶ πόντος καὶ πάνθ᾽, ὁπόσ᾽ οὐρανὸς ἐντὸς ἔταξε· Ζεῦ Κρόνιε, σκηπτοῦχε, καταιβάτα, ὀμβριμόθυμε, παντογένεθλ᾽, ἀρχὴ πάντων πάντων τε τελευτή, σεισίχθων, αὐξητά, καθάρσιε, παντοτινάκτα, ἀστραπαῖε, βρονταῖε, κεραύνιε, φυτάλιε Ζεῦ· κλῦθί μου, αἰολόμορφε, δίδου δ᾽ ὑγίειαν ἀμεμφῆ εἰρήνην τε θεὰν καὶ πλούτου δόξαν ἄμεμπτον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.