Η Γαλλία ανασηκώνει το πέπλο της μυστικότητας στο αναγνωριστικό όχημα Jaguar EBRC

Η Γαλλία έχει ξεκινήσει να σηκώνει το πέπλο που σκέπαζε το σύστημα του Αναγνωριστικού οχήματος Jaguar Engin Blinde (EBRC), το οποίο θα είναι το πιο εξεζητημένο τροχοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) που θα παρουσιαστεί ως μέρος του προγράμματος της δικτυωμένης ικανότητας SCORPION.

Τα εν λόγω οχήματα θα είναι εξοπλισμένα με το σύστημα διαχείρισης πληροφοριών μάχης Atos Scorpion (SCIS), το οποίο θα αντικαταστήσει τα πέντε υπάρχοντα συστήματα και θα παρέχει την ικανότητα παροχής διαμοιρασμού πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Βασικά σημεία
-Αποκαλύφθηκαν νέες λεπτομέρειες από την ανάπτυξη του αναγνωριστικού οχήματος νέας γενιάς του Γαλλικού Στρατού.
-Το όχημα θα διαθέτει σκάφος συγκολλημένων πλακών και ένα εύρος προαιρετικών πακέτων θωράκισης.

Η κοινοπραξία που αποτελείται από τις Nexter Systems, Renault Trucks Defense, και Thales Communications & Security αναπτύσσουν το Jaguar σε τρία πρωτότυπα και αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται μία κλίνη δοκιμών.

Το πρώτο Jaguar παραγωγής θα παραδοθεί το 2020 στο πλαίσιο του Βήματος 1 του Scorpion και συνολικά 110 θα παραδοθούν πριν το 2025, με το Βήμα 2 να αρχίσει από το 2023 με την παράδοση των υπόλοιπων 248 οχημάτων του συνόλου της σύμβασης.

Αυτη η εξέλιξη θα οδηγήσει στην αντικατάσταση του στόλου των παλιών οχημάτων AMX-10RCR και 6×6 Sagaie, καθώς αυτά τα οχήματα είναι περίπου 40 ετών.

Έχει επιβεβαιωθεί ότι το σκάφος και ο πύργος του Jaguar θα είναι από θωράκιση συγκολλημένου αλουμινίου και από πακέτα προσθαφαιρούμενης θωράκισης για μεγαλύτερο επίπεδο προστασίας. Οι βλητικές δοκιμές σε αντιπροσωπευτικά σκάφη του Jaguar έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Σειρά από πακέτα προσθαφαιρούμενη θωράκισης είναι υπό ανάπτυξη και πρόκειται να τοποθετηθούν πριν την ανάπτυξη σε επιχειρήσεις ειδικά προσαρμοσμένα στις αναμενόμενες απειλές. Οι θωρακίσεις αυτές περιλαμβάνουν συγκεκριμένα πακέτα για νάρκες/αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς όπως επίσης και πυραυλοκίνητες βομβίδες.

Πρόκειται να τοποθετηθούν συστήματα βοηθημάτων soft kill θα τοποθετηθεί επίσης και κατά την ανάπτυξη του ένας παρεμβολέας υπερύθρων επί της οροφής.

Ο πύργος των δύο ατόμων θα είναι οπλισμένος με το σύστημα Cased Telescoped Armament System (CTAS) της εταιρείας CTAI.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την “Προέλαση”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.