Η Γαλλία ξεκίνησε το πρόγραμμα πυραύλου “MICA NG” (Επόμενη Γενιά). Αυτό το πρόγραμμα θα ανανεώσει τους πυραυλους “MICA” (Missile d’interception, de combat et d’autodéfense) των μαχητικών αεροσκαφών “Mirage 2000” και “Rafale” της πολεμικής (Armée de l’Air) και ναυτικής (Marine nationale) αεροπορίας.

Ο “MICA NG” θα αντικαταστήσει τους υφιστάμενους “MICA”. Ο τελευταίος σταδιακά θα αποσυρθεί από την υπηρεσία μεταξύ 2018 και 2030. Ο “MICA NG” θα ειναι διαθέσιμος σε δύο εκδόσεις -Υπερθύρων (IR) και Ηλεκτρομαγνητική (EM)- και οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 2026 και 2031.

Ο “MICA NG” ειναι το πρωτο πρόγραμμα όπλου της Γαλλίας που ξεκίνησε στο πλαίσιο του νόμου στρατιωτικού προγραμματισμού 2019-2025 (“LPM”). Ο “MICA LG” θα οπλίσει την προγραμματισμένη αναβάθμιση του μαχητικού “Rafale”, με την “Dassault” να αναμένεται να υπογράψει σύμβαση εκσυγχρονισμού για το μαχητικό αεριωθούμενο στο πρότυπο “F4” στο τέλος αυτού του έτους. Νωρίτερα η κυβέρνηση είχε παραγγείλει την προκαταρκτική μελέτη για το “Rafale F4”.

Οποιεσδήποτε αναβαθμίσεις του πυραύλου θα περιλαμβάνουν εσωτερικές τροποποιήσεις, διατηρώντας αναλλοίωτο το εξωτερικό, δήλωσε πηγή προερχόμενη από την βιομηχανία. Αυτό έχει ως στόχο να διευκολύνει την ενσωμάτωση του πυραύλου στο “Rafale” και να αποφευχθεί η δαπανηρή αλλαγή των αεροδυναμικών συντελεστών του μαχητικού. Το “Rafale” μπορεί να μεταφέρει έως έξι πυραύλους “MICA”. Ο πιλότος του “Rafale” μπορεί να αποδεσμεύσει τον “MICA” κατά την αναχαίτιση ενός αεροσκάφους σε κατάσταση πέραν του οπτικού ορίζοντα (“BVR”) και μπορεί, επίσης, να πυροδοτήσει το όπλο ενω έχει εμπλακεί σε αερομαχία. Το “Rafale” μπορεί επίσης να μεταφέρει τον πύραυλο “Meteor” για να προσβάλει αεροσκάφη σε κατάσταση πέραν του οπτικού ορίζοντα.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “airrecognition.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: