Η Γαλλία θα παρουσιάσει, σε πραγματικό μέγεθος, το μοντέλο του άρματος μάχης Leclerc XLR κατά τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Eurosatory 2016 που θα διοργανωθεί από 13 έως 17 Ιουνίου 2016 στο Παρίσι, την είδηση μετέδωσε το forcesoperations.com.

Το Leclerc XLR είναι μια τροποποιημένη έκδοση του άρματος μάχης Leclerc, που κατασκευάστηκε από τις βιομηχανίες GIAT. Ο εκσυγχρονισμός με την ονομασία “Scorpion” θα παρέχει 200 άρματα Leclerc XLR και 18 οχήματα περισυλλογής Leclerc (γνωστά με το γαλλικό ακρωνύμιο DCL) ανάμεσα στο 2020 και 2028.

Ο εν λόγω εκσυγχρονισμός θα επιτρέψει την παραμονή του Leclerc στην υπηρεσία πέραν του 2040.

Η σύμβαση αξίας 330 εκατομμυρίων ευρώ έχει ανατεθεί τον Μάρτιο του 2015 στον αρχικό κατασκευαστή του, την Nexter Systems, ως τον κύριο εργολάβο της σύμβασης ενσωμάτωσης των γαλλικών συστημάτων στον εκσυχρονισμό του Leclerc. Η εταιρεία έχει τρεις κύριους στόχους: Να ενσωματώσει το Leclerc μέσα στην “φούσκα του Scorpion”, να το τροποποιήσει για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, και να βελτιώσει την επιθετική ικανότητα του. Τα δύο πρώτα πρωτότυπα θα παραδοθούν το 2018 και θα ακολουθήσει αμέσως η ανακοίνωση των πακέτων παραγωγής.

Προορισμένο να επιχειρεί στην κοινή τακτική ομάδα “Scorpion”, το Leclerc θα παραλάβει νέα Ηλεκτρονικά Συστήματα Οχημάτων (Vetronics) ανοιχτής αρχιτεκτονικής, τον ασύρματο CONTACT που αναπτύχθηκε από την Thales και το σύστημα πληροφοριών και επικοινωνιών (SICS) του Scorpion που παρέχεται από την Atos.

Παρουσίαση του προγράμματος “Scorpion”.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence Blog για την “Προέλαση.”

2 Σχόλια

 1. evmeniskardianos

  Νομίζω ότι πρέπει να αποδοθεί ένας Μεγάλος Έπαινος προς τους κκ. Συντάκτες του Ιστολογίου για την επιτυχή προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να μας ενημερώνουν καθημερινά με τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ΠΟΕΛΑΣΗΣ.

  Πολύ Φιλικά

  Ευμένης Καρδιανός

  Απάντηση
 2. evmeniskardianos

  ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ

  Νομίζω ότι πρέπει να αποδοθεί ένας Μεγάλος Έπαινος προς τους κκ. Συντάκτες του Ιστολογίου για την επιτυχή προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να μας ενημερώνουν καθημερινά με τις τελευταίες εξελίξεις στα διάφορα θέματα της ΠΡΟΕΛΑΣΗΣ.

  Πολύ Φιλικά

  Ευμένης Καρδιανός

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: