Η Γαλλία θα παρουσιάσει το εκσυγχρονισμένο Leclerc XLR στην Eurosatory 2016

AMX-56 Leclerc

Η Γαλλία θα παρουσιάσει, σε πραγματικό μέγεθος, το μοντέλο του άρματος μάχης Leclerc XLR κατά τη διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού Eurosatory 2016 που θα διοργανωθεί από 13 έως 17 Ιουνίου 2016 στο Παρίσι, την είδηση μετέδωσε το forcesoperations.com.

Το Leclerc XLR είναι μια τροποποιημένη έκδοση του άρματος μάχης Leclerc, που κατασκευάστηκε από τις βιομηχανίες GIAT. Ο εκσυγχρονισμός με την ονομασία “Scorpion” θα παρέχει 200 άρματα Leclerc XLR και 18 οχήματα περισυλλογής Leclerc (γνωστά με το γαλλικό ακρωνύμιο DCL) ανάμεσα στο 2020 και 2028.

Ο εν λόγω εκσυγχρονισμός θα επιτρέψει την παραμονή του Leclerc στην υπηρεσία πέραν του 2040.

Η σύμβαση αξίας 330 εκατομμυρίων ευρώ έχει ανατεθεί τον Μάρτιο του 2015 στον αρχικό κατασκευαστή του, την Nexter Systems, ως τον κύριο εργολάβο της σύμβασης ενσωμάτωσης των γαλλικών συστημάτων στον εκσυχρονισμό του Leclerc. Η εταιρεία έχει τρεις κύριους στόχους: Να ενσωματώσει το Leclerc μέσα στην “φούσκα του Scorpion”, να το τροποποιήσει για επιχειρήσεις σε κατοικημένους τόπους, και να βελτιώσει την επιθετική ικανότητα του. Τα δύο πρώτα πρωτότυπα θα παραδοθούν το 2018 και θα ακολουθήσει αμέσως η ανακοίνωση των πακέτων παραγωγής.

Προορισμένο να επιχειρεί στην κοινή τακτική ομάδα “Scorpion”, το Leclerc θα παραλάβει νέα Ηλεκτρονικά Συστήματα Οχημάτων (Vetronics) ανοιχτής αρχιτεκτονικής, τον ασύρματο CONTACT που αναπτύχθηκε από την Thales και το σύστημα πληροφοριών και επικοινωνιών (SICS) του Scorpion που παρέχεται από την Atos.

Παρουσίαση του προγράμματος “Scorpion”.

Απόδοση/Μετάφραση από το Defence Blog για την “Προέλαση.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

 1. Νομίζω ότι πρέπει να αποδοθεί ένας Μεγάλος Έπαινος προς τους κκ. Συντάκτες του Ιστολογίου για την επιτυχή προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να μας ενημερώνουν καθημερινά με τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα της ΠΟΕΛΑΣΗΣ.

  Πολύ Φιλικά

  Ευμένης Καρδιανός

 2. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΨΗ

  Νομίζω ότι πρέπει να αποδοθεί ένας Μεγάλος Έπαινος προς τους κκ. Συντάκτες του Ιστολογίου για την επιτυχή προσπάθεια που καταβάλλουν, ώστε να μας ενημερώνουν καθημερινά με τις τελευταίες εξελίξεις στα διάφορα θέματα της ΠΡΟΕΛΑΣΗΣ.

  Πολύ Φιλικά

  Ευμένης Καρδιανός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *