Το γαλλικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η χώρα ξεκινάει την φάση ανάπτυξης του προγράμματος ελικοπτέρου “Tiger Standard 3” επί τη βάσει Ευρωπαϊκής συνεργασίας και παραγγέλνει το πέμπτο πυρηνικό επιθετικό υποβρύχιο κλάσης “Barracuda”.

Η απόφαση αυτή ειναι σε άμεση σχέση με το χρονοδιάγραμμα του τέθηκε από το γαλλο-γερμανικό συμβούλιο ασφάλειας και άμυνας την 13η Ιουλίου 2017, κατά το οποίο Γερμανία και Γαλλία συμφωνήσαν να δημιουργήσουν ένα χρονοδιάγραμμα συνεργασίας για το “Standard 3” του ελικοπτέρου “Tiger”, όπως επίσης και ένα κοινό πρόγραμμα τακτικού πυραύλου αέρος-επιφανείας, δήλωσε με ανακοίνωση του το υπουργείο άμυνας.

Η αναβάθμιση μέσης ζωής, το “Tiger Standard 3” θα διατηρήσει το οπλικό σύστημα “Tiger” ανταγωνιστικό πέραν του 2040 και ικανό να ενσωματώνει τα μελλοντικά οπλικά συστήματα, θα αναπτύξει τις συνεργατικές δυνατότητες μάχης και θα εκσυγχρονίσει τις αμυντικές του ικανότητες. Το νέο πρότυπο θα συνεχίσει την προσαρμογή του στόλου των “Tiger” ώστε να αντιμετωπίζει τις μελλοντικές απειλές, όπως σχεδιάστηκε από το υπουργείο άμυνας κατά την προετοιμασία του νόμου αμυντικού προγραμματισμού (“LPM”) 2019-2025.

Ο νόμος αμυντικού προγραμματισμού 2019-2025 διατηρεί τον στόλο των έξι πυρηνικών επιθετικών υποβρυχίων. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα παραδοθούν τα πρώτα τέσσερα πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια κλάσης “Barracuda”, επιτρέποντας έτσι τον παροπλισμό των πυρηνικών επιθετικών υποβρυχίων κλάσης “Rubis” που ειναι τώρα σε υπηρεσία, όπως αποφασίστηκε από τον υπουργό άμυνας κατά την προπαρασκευή του “LPM”.

Τα υποβρύχια κλάσης “Barracuda” θα παρέχουν υποβρύχια ικανότητα στα καλύτερα πρότυπα παγκοσμίως. Θα διευρύνουν τις ικανότητες του ναυτικού πυραύλου κρούζ (“MdCN”) και θα παρέχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης ειδικών δυνάμεων ενώ βρίσκονται σε κατάδυση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: