Η Γαλλία ολοκλήρωσε την πρώτη δοκιμαστική βολή του MMP

To σύστημα MMP. (MBDA)
To σύστημα MMP. (MBDA)

H Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη βολή του Πυραυλικού Συστήματος Μεσαίου Βεληνεκούς – Missile Moyenne Portee (MMP), διαδόχου του συστήματος Milan.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις της DGA στο Bourges (κεντρική Γαλλία), σύμφωνα με την ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας MBDA, η δοκιμαστική βολή έρχεται να επιβεβαιώσει την άριστη ακρίβεια του MMP στο «κλείδωμα» του στόχου σε απόσταση μεγαλύτερη των 4000 μέτρων ο οποίος ήταν σε απόκρυψη κατά τη διάρκεια της εκτόξευσης.

Η επιτυχία αυτή είναι το αποτέλεσμα των συντονισμένων προσπαθειών και των δύο πλευρών (DGA και Γαλλικός Στρατός) και της βιομηχανίας MBDA αναφέρει η εταιρεία.

Το MMP είναι είναι ένας υψηλής τεχνολογίας, νέας γενιάς πύραυλος που αποτελεί ένα από τα νέα πρόγραμμα του Γαλλικού υπουργείου Άμυνας στο πλαίσιο του Νόμου Στρατιωτικού Σχεδιασμού 2014-2019 ο οποίος αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό του Γαλλικού Στρατού.

Ο ευέλικτος πύραυλος, που σχεδιάστηκε από την γαλλική MBDA, αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση εξέλιξης σε συνέχεια της σύμβασης εξέλιξης της DGA. Θα προσδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις τη δυνατότητα εξουδετέρωσης, με ένα μεγάλο ποσοστό ευστοχίας, τους πάρα πολλούς τύπους στόχων που μπορεί να συναντηθούν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων, εξασφαλίζοντας πως οι παράπλευρες απώλειες θα διατηρηθούν στο ελάχιστο και την ίδια στιγμή μεγιστοποιεί την ασφάλεια του χειριστή.

Η ημερομηνία παράδοσης του συστήματος στον Γαλλικό Στρατό έχει προγραμματιστεί για το 2017.
Επιπλέον δοκιμές έχουν ήδη προγραμματιστεί από την DGA και πρόκειται να διεξαχθούν το πρώτο τέταρτο του 2015.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

  1. Αναφέρεσαι νομίζω στην 5η εξέλιξη του γνωστού ARIS IV αν κατάλαβα καλά? Αυτό είναι ένα άκρως απόρρητο σχέδιο, στο στάδιο δοκιμών πεδίου!!! Τόσο απόρρητο, να φανταστείς, που ούτε ο ΕΣ το γνωρίζει!

   1. Που τέτοια τύχη..άμα ξυπνήσουν τα ζώα εντός και εκτός επιτελείων..
    Δες εδώ που αναφερόμουν:
    http://www.yugoimport.com/en/proizvodi/alas-advanced-light-attack-missile-system
    κ εδώ
    http://www.yugoimport.com/en/proizvodi/lorana-advanced-tactical-missile-system
    Αλλά και γενικότερα για τα ζώα που ορέγονται εξωτικά φρούτα..και high tec όπλα και παρελκόμενα..
    http://www.yugoimport.com/en/proizvodi
    Λύσεις πάντα υπάρχουν ακόμη και αυτή την περίοδο..ας μπουν οι βάσεις με τα κατάλληλα μακρόπνοα σχέδια και ίσως γλιτώσουμε το Βατερλό κατά το 2020-2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.