Η Γαλλία παρήγγειλε τέσσερα ΠΓΥ FLOTLOG αξίας €1,7 δισ.

©Fincantieri | Το LSS Vulcano του ιταλικου Ναυτικου καθελκυστηκε ααπο την Fincantieri τον Ιούνιο του 2018.

Η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DGA (Direction Générale de l’Armement) υπέγραψε την 30η Ιανουαρίου σύμβαση αξίας €1,7 δισ. για την αγορά τεσσάρων νέων πλοίων γενικής υποστήριξης (ΠΓΥ) για το γαλλικό Ναυτικό στο πλαίσιο του προγράμματος FLOTLOG (Flotte logistique) της χώρας.

Η σύναψη της σύμβασης προκύπτει τρεις μήνες μετά την ένταξη της Γαλλίας στο πρόγραμμα LSS το οποίο ειναι υπό τη διοίκηση του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των Εξοπλισμών (OCCAR).

Τα LSS που παραγγελθήκαν για το γαλλικό Ναυτικό θα βασίζονται πάνω στο σχέδιο του LSS Vulcano το οποίο επί του παρόντος κατασκευάζεται από το ιταλικό ναυπηγείο της Fincantieri για το ιταλικό Ναυτικό.

Τα πλοία FLOTLOG θα κατασκευαστούν από τις Chantiers de l’Atlantique και Naval Group σε συνεργασία με την Fincantieri η οποία θα παρέχει τεχνική βοήθεια και θα παραδώσει κάποια τμήματα του κύτους.

Η Chantiers de l’Atlantique θα ειναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, την προμήθεια και ενσωμάτωση των στρατιωτικών συστημάτων μάχης (αεροπορία, πυρομαχικά, προστασία). Η εταιρεία ειναι επίσης υπεύθυνη για συγκεκριμένες λειτουργίες όπως η κυβερνοασφάλεια και η ηλεκτρομαγνητική ικανότητα.

Οι δύο πρώτες γαλλικές μονάδες έχουν προγραμματιστεί να παραδοθούν μέχρι το 2025. Το LSS θα αντικαταστήσει τα ΠΓΥ μονού κύτους κλάσης Durance του Marine Nationale τα οποία εισήλθαν σε υπηρεσία την δεκαετία του 1970 και ’80.

Η ιταλική εκδοσή του LSS ειναι μήκους 193 μέτρων και θα εξοπλιστεί με ικανότητες νοσοκομείου και ιατρικής περίθαλψης με χειρουργικές αίθουσες όπως και αίθουσες ακτινολογίας και εξέτασης, γραφείο οδοντιάτρου και νοσοκομειακούς θαλάμους που μπορουν να φιλοξενήσουν 17 σοβαρά τραυματισμένους.

Το πλοίο συνδυάζει την ικανότητα μετακίνησης και μεταφοράς υγρών (καύσιμο πετρέλαιο, αεροπορικό καύσιμο, πόσιμο νερό) και στερεών (ανταλλακτικά ανάγκης, τρόφιμα και πυρομαχικά) και να εκτελεί εργασίες συντήρησης και επισκευών εν πλώ σε άλλα πλοία.

Σύμφωνα με την Fincantieri, τα συστήματα άμυνας του Vulcano περιορίζονται κατά τα τακτικά σενάρια στη διοίκηση και έλεγχο αλλά το πλοίο μπορεί επίσης να δεχθεί πιο περίπλοκα αμυντικά συστήματα και να καταστεί μια πλατφόρμα ηλεκτρονικού πολέμου και πληροφοριών.

Συμφωνά με δημοσίευση του Navy Recognition το γαλλικό LSS μπορεί να εξοπλιστεί με ναυτικά πυροβόλα και πυραυλους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.