Γεφυροφόρο όχημα SPRAT (Φωτογραφία: DGA)

Κατά την διάρκεια της Αμυντικής Έκθεσης Eurosatoy-2012 19/06/2012 η Γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών DSA (Direction Generale de l’Armement), ανακοίνωσε πως το Μάιο παρέδωσε το πέμπτο βαρύ τροχοφόρο γεφυροφόρο σύστημα SPRAT στο 13ο Σύνταγμα του Γαλλικού Μηχανικού (13e RG).

Το SPRAT μπορει να αναπτύξει τη γέφυρα εντός λίγων λεπτών, επιτρέποντας την διέλευση κωλύματος, με άνοιγμα 25 μέτρων, οποιουδήποτε τροχοφόρου και ερπυστριοφόρου οχήματος, συμπεριλαμβανομένων του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης VBCI και του άρματος μάχης Leclerc.

Η DCA το 2003 παρήγγειλε δέκα συστήματα SPRAT από την CNIM. Οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το 2013.

Το σύστημα SPRAT αποτελείται από το 10Χ10 γεφυροφορο όχημα με δύο τμήματα γεφυρών μήκους 14 μέτρων, τα οποία μπορούν να γεφυρώσουν με επιτυχία δύο διαφορετικά κωλύματα 13 μέτρων το κάθε ένα, ή μετά από σύνδεση των δύο τμημάτων μπορεί να γίνει γεφύρωση κωλύματος με άνοιγμα 25 μέτρων, επίσης ενα 6Χ6 θωρακισμένο όχημα με ρυμουλκούμενο μπορεί να μεταφέρει δύο επιπλέον τμήματα γεφυρών ώστε να προμηθεύει το γεφυροφόρο SPRAT.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=AjVuK-e9J4w]

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: