Η εταιρεία “Saab Dynamics” ανέλαβε παραγγελία αξίας εκατόν εφτά εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας από τον γερμανικό οργανισμό αμυντικών προμηθειών, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης “BAAINBw”, για την αναβάθμιση των εξομοιωτών οχημάτων του Γερμανικού Στρατού. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα ξεκινήσει μέσα στο 2018.

Για αυτήν την αναβάθμιση η “Saab Dynamics” θα παρέχει νέο λογισμικό και εξοπλισμό στα οχήματα και άρματα μάχης του Γερμανικού Στρατού που χρησιμοποιούν τον εξομοιωτή πεδίου λέιζερ “BT 46”, όπως τα “Leopard, Fennek, Marder” και “Wiesel”. Κατά την αναβάθμιση θα εφαρμοστεί το νέο πρότυπο κωδικών λέιζερ, το “SISO”, που σημαίνει ότι ο Γερμανικός Στρατός θα ειναι διαλειτουργικός με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες που χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο.

Ο αριθμός των πολυεθνικών ασκήσεων ειναι αυξανόμενος για αυτό όλο και περισσότερες χώρες επιλεγούν το πρότυπο “SISO”. Στο άμεσο μέλλον, δώδεκα χώρες στην Ευρώπη θα χρησιμοποιούν το νέο πρότυπο.

Ο Γερμανικός Στρατός χρησιμοποιεί τον εξομοιωτή πεδίου λέιζερ “BT 46” από το 1985 και κατά τη διάρκεια των ετών η “Saab” παρέδωσε το σύστημα σε σχεδόν όλα τα όπλα των γερμανικών οχημάτων μάχης και κύριων αρμάτων μάχης. Ο εξομοιωτής “BT 46” ειναι ενα δοκιμασμένο σύστημα εξομοίωσης πεδίου για την εκπαίδευση στις βολές με διαφορετικά όπλα και αληθοφανείς τακτικές ασκήσεις μάχης στο πεδίο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: