Η γερμανική Πολεμική Αεροπορία διαθέτει έναν κατάλογο με τις υφιστάμενες πλατφόρμες προς αντικατάσταση των Panavia Tornados από το 2025 έως το 2030, όμως το διακλαδικό μαχητικό αεροσκάφος (JSF) Lockheed Martin F-35 Lightning II αποτελεί την “προτιμώμενη επιλογή” της υπηρεσίας, δήλωσε την 8η Νοεμβρίου ένας γερμανός ανώτατος αξιωματούχος.

Μιλώντας στην δεξαμενή σκέψης Chatham House Rule, ο αξιωματούχος δήλωσε ότι το F-35 πληροί ήδη τις περισσότερες απαιτήσεις που χρειάζεται η Luftwaffe για να αντικαταστήσει τα Tornado στο χρονικό διάστημα 2025-2030 και συν τοις άλλοις προσφέρει και επιπρόσθετα οφέλη.

“Ο αντικαταστάτης του Tornado πρέπει να ειναι ένα αεροσκάφος πέμπτης γενιάς το οποίο θα μπορεί να εντοπιστεί όσο το δυνατόν αργότερα, αν γίνεται καθόλου. Πρέπει να ειναι σε θέση να εντοπίζει τους στόχους από μακριά και να τους εμπλέκει το συντομότερο δυνατόν”.

“Το γερμανικό υπουργείο άμυνας εξετάζει σήμερα αρκετά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένου του F-35 -ειναι ήδη εμπορικά διαθέσιμο, έχει παραγγελθεί από πολλές χώρες και εισέρχεται σήμερα σε υπηρεσία, και έχει τις περισσότερες απαιτούμενες δυνατότητες”.

Στο παρελθόν η Γερμανία είχε εμπλακεί με την Airbus Defence and Space (DS) στον καθορισμό των απαιτήσεων για το μελλοντικό αντικαταστάτη του Tornado στο πλαίσιο του προγράμματος Μελλοντικό Σύστημα Εναέριας Μάχης (FCAS). Ωστόσο, οι σχετικές προθεσμίες της αναμενόμενης απόσυρσης του Tornado γύρω στο 2030 ανάγκασαν την Luftwaffe να κοιτάξει αντ’αυτου σε μια πλατφόρμα που έχει ήδη αναπτυχθεί. Όπως εξήγησε ο αξιωματούχος, “το χρονικό πλαίσιο συνιστά ότι πρέπει να ξεκινήσουμε να εισάγουμε τον διάδοχο γύρω στο 2025 για να καλύψουμε την απόσυρση του Tornado το 2030 -χρειαζόμαστε μια πενταετή μεταβατική φάση. Αυτό ειναι μόλις εφτά χρόνια μακριά και γι’αυτό ειναι πολύ απίθανο πως η βιομηχανία θα μπορουσε να εξελίξει και παρουσιάσει ένα εντελώς νέο τύπο αεροσκάφους που να πληροί τις απαιτήσεις που ζητάμε. Η ιστορία δείχνει οτι το Eurofighter χρειάστηκε 25 χρόνια πριν παρουσιαστεί το πρωτο αεροσκάφος”.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Για αντικατάσταση των Tornado IDS να σημειωθεί, δηλαδή ζητάνε ένα αεροσκάφος δίωξης βομβαρδισμού για τα σημερινά μαχητικά με αποστολή την κρούση αέρους-εδάφους.
    Δεν προβλέπουν την απόκτηση για να κάνουν Air policing(για αυτό πήραν τα EF Typhoon, όπως και οι άλλοι συνέταιροι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα).

    Ψάχνουν επίσης ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, προφανώς για αντικατάσταση των Tornado ECR. Αυτό συνδέεται σύμφωνα με τον Α/ΓΕΑ της LW Karl Müllner, με την υπόσχεση της Γερμανίας να διαθέσει 14 τέτοια αεροσκάφη για υπηρεσία στο ΝΑΤΟ, μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: