Η Γερμανία επέλεξε την καραμπίνα G95 για τις Ειδικές Δυνάμεις

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην 10η Οκτωβρίου, το “Bundesamt für Ausrüstung, Informationstechnik und Nutzung der Bundeswehr“ (BAAINBw), το γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Εξοπλισμών, Πληροφορικής και εν συνεχεία Υποστήριξης, ανακοίνωσε ότι το Heckler & Koch HK416A7 των 5,56 χιλιοστών επιλέχθηκε ως η νέα υπηρεσιακή καραμπίνα για τις Ειδικές Δυνάμεις των Γερμανικών Ομοσπονδιακών Δυνάμεων (Bundeswehr). Στο πλαίσιο του προγράμματος Sturmgewehr Speziakräfte, το τυφέκιο θα ενταχθεί στη διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων Kommando Spezialkräfte (KSK) και τη ναυτική αντίστοιχη υπηρεσία, την Kommando Spezialkräfte Marine (KSM) ως το (Gewehr 95 (G95). Η συνολική παραγγελία περιλαμβάνει 1745 καραμπίνες.

Η BAAINBw αναμένει 40 καραμπίνες G95 αρχικής παραγωγής χαμηλού ρυθμού να παραδοθούν στο τεχνολογικό κέντρο των Bundeswehr, Wehrtechnische Dienststelle für Waffen und Munition 91 (WTD 91), στην Μέπεν στα μέσα Νοεμβρίου για δοκιμές πιστοποίησης και επαλήθευσης της συμβατότητας του όπλου και των εξαρτημάτων, και επίσης για τακτικές δοκιμές με τις Ειδικές Δυνάμεις. Μετά τις επιτυχημένες δοκιμές, τα υπόλοιπα 1705 όπλα μαζικής παραγωγής θα παραδοθούν, από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 ως τα τέλη Ιουνίου 2019.

Το όπλο θα ειναι εξοπλισμένο με έναν σιγαστήρα, καταδείκτη λειζερ και καταυγαστήρα, φακό και εξοπλισμό μεταφοράς, τα οποία περιλαμβάνονται μέσα στην σύμβαση. Η καραμπίνα G95 ειναι μια έκδοση του οπλου HK416 με έμβολο που λειτουργεί με τη δύναμη των αερίων και τροφοδοτείται με φυσίγγια 5,56X45 χιλ. τύπου NATO, με δυνατότητα μονής και αυτόματης βολής. Εξοπλισμένο με μια κάννη 368 χιλ. (14,5 ιν), το όπλο ζυγίζει 3,69 κιλά. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα όπλα των Bundeswehr που αποκτήθηκαν πρόσφατα, το HK416A7 θα παραδοθεί στον χρωματικό συνδυασμό “flat dark earth” αντί του προηγουμένως επιλεγέντα “green brown”.

Η καραμπίνα ειναι εξοπλισμένη με ένα τηλεσκοπικό κοντάκι και συνεχόμενη ράγα NATO (ΝAR) στο πάνω μέρος για σκοπευτικά. Η δεύτερη ράγα εντοπίζεται κάτω απο τον χειροφυλακτήρα της καραμπίνας, που επίσης υπηρετεί ως μια διεπαφή για τον εκτοξευτή βομβίδων χαμηλής ταχύτητας M320/GLM των 40 χιλ. Σημεία τοποθέτησης για επιπρόσθετα τμήματα ράγας NAR βρίσκονται και στις δύο πλευρές.

Remigiusz Wilk

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.