Η Γερμανία θα παραλάβει 110 θωρακισμένα μεταφορικά οχήματα Zetros GTF

Zetros
To φορτηγό Zetros 1833 A με ιπποδύναμη 240 kW και ικανότητα φόρτωσης 6000 κιλά (Φωτογραφία: panzerbaer.de)

Οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν 110 θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνολογίας και Άμυνας την 14 η Μαΐου υπέγραψε μια σύμβαση με την Daimler AG σύμφωνα με την οποία οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να παραλάβουν 25 οχήματα Zetros 4X4 GTF κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Το πέντε τόνων όχημα Zetros 1833A 4X4 GTF κατασκευάστηκε ειδικά για επιχειρήσεις σε δύσκολες περιοχές.

Η κινητήρας του οχήματος βρίσκεται κάτω από το καπό στον εμπρόσθιο άξονα. Για τις εργασίες συντήρησης και επισκευής, το καπό του κινητήρα μπορεί να γείρει προς τα εμπρός, ανεξάρτητα από την καμπίνα, παρέχοντας πρόσβαση στο κινητήρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τα πρώτα 4 από τα 25 οχήματα που πρόκειται να παραδοθούν το 2012 θα περάσουν από μια ολοκληρωμένη διαδικασία έλεγχου και επαλήθευσης για να επιβεβαιωθεί εάν η κατάσταση τους είναι σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας.

Το όχημα διαθέτει έναν εξακύλινδρο κινητήρα OM 926 LA σύμφωνα με το πρότυπο Euro 3. Αυτός ο κινητήρας είναι σε θέση να παράγει ισχύ 240 kW και μέγιστη ροπή 1300 Nm σε ένα ευρύ φάσμα στροφών, ακόμη και όταν λειτουργεί με κακή ποιότητα καύσιμο, όπως αυτή που συναντάται συχνά στο πεδίο των επιχειρήσεων. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι το πλήρως αυτόματο Allison 3000 SP έξι ταχυτήτων το οποίο μεταδίδει την κίνηση από τον κινητήρα στους δύο άξονες οι οποίοι κινούνται μόνιμα. Αυτό σημαίνει οτι η ελκτική δύναμη του οχήματος είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, ιδιαιτέρα σε δύσκολα εδάφη, επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρωθεί πλήρως στα ιδιαιτέρα χαρακτηρίστηκα του εδάφους.

Ο κύριος τομέας χρήσης του Zetros GTF θα επικεντρωθεί στις αποστολές εφοδιασμού μεταξύ στρατοπέδων και φυλακίων και συνοδείας σε περιπόλους.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.