Η Γερμανία παρέλαβε στην υπηρεσία το έκτο μεταφορικό αεροσκάφος Airbus Defence and Space A400M, και το πρώτο που θα εξοπλιστεί για να εκτελεί τακτικές επιχειρήσεις.

Το τακτικά διαμορφωμένο A400M θα δώσει τη δυνατότητα στην Γερμανική Πολεμική Αεροπορία να διεξάγει αριθμό ειδικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων από περιορισμένες περιοχές όπως αποδείχθηκε από αυτό το δοκιμαστικό αεροσκάφος.

Η παράδοση, η οποία ανακοινώθηκε από τον κατασκευαστή την 12η Δεκεμβρίου, προσθέτει στις βασικές δυνατότητες παγκόσμιας διοικητικής υποστήριξης των πέντε αεροσκαφών που παραδόθηκαν ως στιγμής την ικανότητα να εκτελεί ρίψεις εφοδίων και αλεξιπτωτιστών, χαμηλές πτήσεις, όπως επίσης και πτήσεις σε περιορισμένα και αμφισβητούμενα περιβάλλοντα.

Με αυτήν την παράδοση, τώρα πλέον τα πρώτα πέντε αεροσκάφη θα τροποποιηθούν σε αυτό το τακτικό πρότυπο, το οποίο περιλαμβάνει την τοποθέτηση του συστήματος αμυντικών βοηθημάτων J-MUSIC της Elbit Systems. Η Γερμανία πρόκειται να παραλάβει 53 αεροσκάφη A400M για να αντικαταστήσει τα γερασμένα Transall C-160, αν και αυτός ο αριθμός ίσως μειωθεί περαιτέρω στα 40 για οικονομικούς λόγους.

Η Luftwaffe παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος τον Δεκέμβριο του 2014 και εκτέλεσε την πρώτη διεθνή αποστολή τον Απρίλιο του 2015. Ωστόσο, πρόσφατα η είσοδος του A400M στην γερμανική υπηρεσία αμαυρώθηκε από προβλήματα που περιελάμβαναν τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις και το βαρύ μηχανικό εξοπλισμό, οδηγώντας την κυβέρνηση της χωράς να ζητήσει αποζημίωση. Παρ’ όλα αυτά τα ζητήματα, το A400M όταν αναπτυχθεί πλήρως θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητα της Γερμανίας στην παροχή μέσων στρατηγικής μεταφοράς από αέρος, θαλάσσης και γης.

Τα A400M της Luftwaffe πετάνε από την αεροπορική βάση Γούνστορφ με την 62η Πτέρυγα Αερομεταφορών.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

2 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: