Η Γερμανία πουλά 16 οβιδοβόλα Pzh2000 στη Λιθουανία

Γερμανικό οβιδοβόλο Pzh2000. (MAV ATPics-Flickr)

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Άμυνας της Λιθουανίας από 4 έως 6 Μάιου κατά τη διάρκεια συνάντησης ειδικών στη Σχολή Πυροβολικού της Γερμανίας στο Idar-Oberstein των Ομοσπονδιακών Δυνάμεων (Bundeswehr) ελήφθη η απόφαση οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις να παραδώσουν 16 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα Pzh2000 υπό ευνοϊκούς όρους στην Λιθουανία.

Κέντρα ελέγχου και διεύθυνσης πυρών και εξοπλισμός υλικοτεχνικής υποστήριξης , αμφότερα ζωτικής σημασίας για την ορθή επιχειρησιακή λειτουργία μιας Πυροβολαρχίας, επίσης προκειται να παραδοθούν.

Οι Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα παραδώσουν επίσης 4 οβιδοβόλα Pzh2000 χωρίς οικονομική επιβάρυνση τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση και εξοικείωση των Λιθουανών στρατιωτών στην υλικοτεχνική υποστήριξη και συντήρηση.

Η σύμβαση προμήθειας των Pzh2000 αναμένεται να υπογραφεί αυτό το έτος.

Οι ειδικοί έχουν επίσης συμφωνήσει στην πιθανότητα εκπαίδευσης των πρώτων εκπαιδευτών πυροβολικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Λιθουανίας στη Σχολή Πυροβολικού των Bundeswehr στο Idar-Oberstein.

Η επόμενη συνάντηση σχετικά με αυτό το θέμα θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Ιουνίου στην Βίλνιους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης στην Βίλνιους, την 15η Απριλίου 2015, η υπουργός Άμυνας της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ούρσουλα φον ντερ Λέγεν και ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας συζήτησαν την πιθανότητα η Λιθουανία να αγοράσει τα αυτοκινούμενα συστήματα οβιδοβόλου Panzerhaubitze PzH 2000 και η Γερμανία είχε απαντήσει θετικά.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.