Η γερμανο-ολλανδική 414η επιλαρχία παρέλαβε τα πρώτα τρία “Leopard 2A6MA2” (φωτ)

Ολλανδικό Υπ.Αμ. | Ενα γερμανικό άρμα μάχης “Leopard 2” (μπροστά) και ένα ολλανδικό όχημα μάχης “CV90” κατά τη διάρκεια άσκησης "Peacock Supremacy" προς προετοιμασία για τη δύναμη αμέσου επεμβάσεως. 15 Φεβρουαρίου 2018

Ο κατασκευαστής “Kraus Maffei Wegmann – KMW” παρέδωσε στον γερμανικό στρατό, την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, τα πρώτα τρία διαμορφωμένα “Ολλάνδο-Γερμανικά” κύρια άρματα μάχης “Leopard”. Τα “Leopard 2A6MA2” διαθέτουν ολλανδικά συστήματα πληροφοριών και επικοινωνιών. Τα άρματα μπορούν, έτσι, απρόσκοπτα να επικοινωνούν ψηφιακά με τις υπόλοιπες ολλανδικές μονάδες.

Γερμανία και Ολλανδία έκαναν ασυνήθιστα διεθνή βήματα για την ευθυγράμμιση των εθνικών συμφερόντων τους θέτοντας σε κοινή διάθεση την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους.

“Κατά τις επιχειρήσεις που βρίσκονται ψηλά στο φάσμα των δυνάμεων και στο πλαίσιο της αξιόπιστης αποτροπής, το άρμα μάχης είναι απολύτως απαραίτητο”, δήλωσε ο αρχηγός των ολλανδικών χερσαίων δυνάμεων στρατηγός Λίο Μπιύλεν. “Το ‘Leopard’ προσφέρει έναν μοναδικό συνδυασμό ισχύος πυρός, προστασίας, κινητικότητας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Τώρα το άρμα μάχης είναι πλήρως ενημερωμένο ψηφιακά”.

Μαθαίνοντας ο ένας τον άλλον

Η Ολλανδία επέλεξε να συνεργαστεί με την Γερμανία έχοντας ως στόχο να αποκτήσει ξανά αυτό το βαρύ οπλικό σύστημα. Από το 2015 γερμανοί και ολλανδοί στρατιώτες επάνδρώνουν την 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης υπό τη διοίκηση της 43ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην Χαβελτε. Η ολλανδική ταξιαρχία με την σειρά της τέθηκε υπό τη διοίκηση της γερμανικής 1ης τεθωρακισμένης μεραρχίας πάντσερ. Και οι δύο χώρες διδάσκονται μεταξύ τους τις μεθόδους του άλλου, την κουλτούρα και την γλώσσα.

Ολλανδικό Υπ.Αμ. | Αρματιστές με το “κλειδί” του πρώτου άρματος μάχης “Leopard 2A6MA2”

Με το ολλανδικό σύστημα διαχείρισης μάχης, η γερμανό-ολλανδική 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης μπορεί να συμμετέχει πλήρως στην ολλανδική ταξιαρχία. Πλέον, τα άρματα μάχης διαθέτουν σύστημα παρακολούθησης μπλε δυνάμεων με το οποίο μπορούν να διακρίνουν τα δικά τους στρατεύματα. Αυτό μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο προσβολής των δικών τους στρατευμάτων. Η 414η επιλαρχία αρμάτων μάχης θα παραλάβει δεκαεφτά (17) τροποποιημένα άρμα μάχης πριν τον Ιούλιο του 2018. Ένας αριθμός που πρόκειται να φτάσει τα σαράντα άρματα.

Βίντεο: Στιγμιότυπα από την άσκηση “Peacock Supremacy 2018” της ολλανδογερμανικής δύναμης στην Κλίτζ της Γερμανίας, 15 Φεβρουαρίου 2018:

Τα τροποποιημένα άρματα θα συνεισφέρουν άμεσα στην γερμανο-ολλανδική συνεισφορά στη NATOϊκή κοινή δύναμη ιδιαίτερα υψηλής ετοιμότητας (“VJTF”) εντός του 2019. Η δύναμη θα ενεργοποιείται από τις απειλές στην NATOϊκή επικράτεια.

Πηγή: Ολλανδικό υπουργείο άμυνας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.