[dropcap size=small]H[/dropcap] υπηρεσία ασφάλειας αμυντικής συνεργασίας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) ενημέρωσε το κογκρέσο για την πιθανή στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) πυραύλων Javelin και μονάδων ελέγχου εκτόξευσής (GLU) στην Γεωργία.
Η 75 εκατομμυρίων πώληση καλύπτει την παράδοση 410 Javelin και 72 μονάδων έλεγχου εκτόξευσης (GLU), συμπεριλαμβανομένων δύο Javelin Block 1 CLU που θα χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά.
Η Γεωργία αιτήθηκε επίσης τεχνική βοήθειά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο, μεταφορά και άλλα συναφή στοιχειά επιμελητείας και υποστήριξης του προγράμματος.
Η προτεινόμενη πώληση περιλαμβάνει επίσης δέκα εκπαιδευτικά συστήματα βασικών δεξιοτήτων (BST) και 70 εκπαιδευτικά βλήματα.
Η προμήθεια του συστήματος Javelin αναμένεται να αυξήσει την ικανότητα της Γεωργίας να καλύψει τις απαιτήσεις της εθνικής άμυνας.
Η κοινοπραξία Raytheon/Lockheed Martin θα αποτελέσει τον κύριο εργολήπτη της πώλησης.
Το Javelin ειναι ένα φορητό, αντιαρματικό (A/T), καθοδηγούμενο πυρομαχικό και οπλικό σύστημα επιτήρησης για τον Στρατό των ΗΠΑ.
Το εύχρηστο επωμιζόμενο όπλο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει βελτιωμένη επιτήρηση τακτικής κατάστασης και αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα εναντίον ενός ευρέως φάσματος στόχων όπως τεθωρακισμένα οχήματα, οχυρωματικά έργα και χαρακώματα, σύμφωνα με την Raytheon.
Μπορεί να αναπτυχθεί από πολλαπλές πλατφόρμες όπως τρίποδα, φορτηγά, ελαφρά θωρακισμένα οχήματα και τηλεχειριζόμενα οχήματα σε επιχειρήσεις όλων των καιρικών συνθηκών, ημέρα και νύχτα.
Σύμφωνα με την Lockheed ο ανιχνευτής υπερύθρων μακρού μήκους κύματος του Javelin του παρέχει τη δυνατότητα να εμπλέκει στόχους σε απόκρυψη και υπό μειωμένη ορατότητα, και παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε αντίμετρα.
Το πολλαπλής χρήσεως σύστημα μάχης διαθέτει αψιδοειδές προφίλ κατακόρυφης προσβολής (top-attack), το οποίο του επιτρέπει να αναρριχηθεί πάνω από τον στόχο για βελτιωμένη ορατότητα και τότε προσβάλει εκεί όπου η θωράκιση ειναι πιο αδύναμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Απόδοση/Μετάφραση απο το army-technology.com για την Προέλαση.
2 Απαντήσεις
Προφανως ο νυν προεδρος δεν θελει να φαει ξανα την γραβατα του βλεποντας τα ρωσικα αρματα να προελαυνουν προς την προτευουσα του
https://www.youtube.com/watch?v=rZ02MlVRcMA
Μετά την παραχώρηση των πυραύλων Javelin και μονάδων ελέγχου εκτόξευσής (GLU) στην Γεωργία, αμέσως, για μελέτη, στην Ρωσία.