Η Γεωργία παρουσίασε το νέο Πολλαπλό Εκτοξευτή Πυραύλων 122 χιλ

ΠΕΠ της Γεωργίας
Ο πολλαπλός εκτοξευτής πυραύλων (ΠΕΠ) της Γεωργίας, παρουσιάστηκε στο πεδίο βολής Vaziani.

 Η Γεωργία παρουσίασε τον πολλαπλό εκτοξευτής πυραύλων (ΠΕΠ), στο πεδίο βολής Vaziani. Ακολούθησε επίδειξη των τακτικών και τεχνικών δυνατοτήτων του ΠΕΠ ενώπιων του προέδρου της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι και του υπουργού άμυνας Μπάχο Ακχαλαηα.ΠΕΠ Γεωργίας
Ο ΠΕΠ είναι αποστολή την εξουδετέρωση στόχων  προσωπικού, τεθωρακισμένων, πυροβολαρχίες, σημεία διοικήσεως και οχυρώσεις. Το σύστημα μπορεί να εκτελέσει βολές από θέσε χωρίς  την ανάγκη προκαταρκτικής βολής και χωρίς την βοήθεια προσωπικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει μείωση στο χρόνο βολής.
Το σύστημα διαθέτει ένα θωρακισμένο κουβούκλιο για την προστασία του πληρώματος των πέντε ανδρών από τις βολές και τα θραύσματα.
ΠΕΠ ΓεωργίαςΌταν κατασκευάζεται ένας ΠΕΠ, οι κατασκευαστές του χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για πωλήσεις στις διεθνείς αγορές. Ο ΠΕΠ έχει κατασκευαστεί στην στρατιωτική βάση Επιστήμης – Τεχνολογίας “Delta” σε συνεργασία με το υπουργείο άμυνας της Γεωργίας.
ΠΕΠ Γεωργίας Τεχνικά χαρακτηριστικά – Προδιαγραφές

Σωλήνες εκτόξευσης πυραύλων: 40, 80

Διαμέτρημα πυραύλου: 122 χιλ

Γωνία ανύψωσης εκτοξευτή: Ελάχιστη 0, μέγιστη -60ο

Γωνιά οριζόντιας σκόπευσης: 80ο δεξιά του σκάφους, 120ο αριστερά του σκάφους.

Χρόνος εκτέλεσης βολής: 20 δευτερόλεπτα

Ελάχιστο βεληνεκές: 1000 μέτρα

Μέγιστο Βεληνεκές: 40000 μέτρα

Μεγίστη ταχύτητα οχήματος: 80 χλμ/ώρα

Επιχειρησιακό βεληνεκές: 500 χλμ

Πλήρωμα: 5 άτομα

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας Γεωργίας

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.