Η Δανία διενεργεί αναβάθμιση μέσης ζωής των 38 κυριών αρμάτων μάχης (ΜΒΤ) Leopard 2A5DK, ανεβάζοντας τα στο επίπεδο ικανότητας που γενικώς είναι ισοδύναμο με το πρότυπο Leopard 2A7V που σύντομα θα εισέλθει σε υπηρεσία με την Γερμανία.

Αυτή η αναβάθμιση έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ικανότητας των αρμάτων μάχης στην τρέχουσα προβλεπόμενη ημερομηνία απόσυρσης τους, το 2035. Απο τα 38 οχήματα, 16 θα λάβουν την πλήρη αναβάθμιση, ενώ τα υπόλοιπα 22 θα λάβουν το “βασικό” πακέτο που τα προετοιμάζει αλλά δεν τα εξοπλίζει με όλα τα αναβαθμισμένα συστήματα.

Σύμφωνα με τη σύμβαση ύψους 112,6 εκατομμυρίων ευρώ (€) που ανέθεσε η Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO) στην Krauss-Maffei Wegmann την 21η Δεκεμβρίου 2016, ο στόλος της Δανίας θα διέλθει τη διαδικασία επισκευής και ανακατασκευής, αντικαθιστώντας όλα τα κατεστραμμένα ή παρωχημένα εξαρτήματα με καινούρια.

Jon Hawkes

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: