Η κοινή αεροναυτική, Διακλαδική Άσκηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου με την επωνυμία «MEDUSA 7 – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ/2018» ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018.

Σκοπός της άσκησης ήταν η αναβάθμιση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών χωρών, καθώς και η βελτίωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης του προσωπικού αυτών.

Η άσκηση διεξήχθη το διάστημα από 23 έως 29 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της υφιστάμενης στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των χωρών και περιελάμβανε φάσεις δραστηριοτήτων εν όρμω, στο Ναύσταθμο της Κρήτης και εν πλω στη θαλάσσια χώρο ανοιχτά του νησιού.

Τα αντικείμενα που εξετάστηκαν περιελάμβαναν σχεδιασμό και διεξαγωγή αμφιβίων επιχειρήσεων με τη συνδρομή ναυτικών και εναερίων μέσων, αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών, πυρά επιφανείας και γυμνασίων υποστήριξης σε θέματα επικοινωνιών και διοικητικής μέριμνας, ναυτικές καθώς και αεροπορικές επιχειρήσεις.

Τις δραστηριότητες κατά την Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών, (DVDay) της άσκησης, παρακολούθησαν αρχικά από το Αιγυπτιακό ελικοπτεροφόρο «ANWAR EL SADAT» και στη συνέχεια από τη Φρεγάτα «ΕΛΛΗ», ο Υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Σάββας Αγγελίδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη και το Διοικητή Ναυτικού, Πλοίαρχο Χαράλαμπο Χαραλάμπους και επιτελείς του ΥΠΑΜ.

Η Εθνική Φρουρά συμμετείχε στην άσκηση με το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) «Αρχιπλοίαρχος Α. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ» και Ομάδα Υποβρυχίων Καταστροφών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: