Οι Αμερικανοί επιμένουν στο όνομα «Μακεδονία» – Ιδού οι πρώτες συνέπειες από την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών – Άγονες οι ενστάσεις μας – Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα χρησιμοποιηθεί;

Μετά τις χαρές και τα πανηγύρια των κ. Α. Τσίπρα και Ν. Κοτζιά, τώρα αρχίζουν σιγά-σιγά, θα φαίνονται τα αποτελέσματα, της επαίσχυντης και εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων, Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα.

Διαβάστε τι γράφει η «Εστία».

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμύνης ευρέθη αμέσως αντιμέτωπο με την επιμονή του αμερικανικού παράγοντος να «κλείσει» το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπιών.

Για πρώτη φορά, χωρίς να τηρούνται καν τα προσχήματα, το Επιτελείο των Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης, που σχεδιάζει συμμαχική άσκηση σε συνεργασία με τον Βουλγαρικό Στρατό, επιμένει να αποκαλεί τα Σκόπια με το ψευδεπίγραφο όνομα «Μακεδονία» αγνοώντας τις έντονες αντιδράσεις της Ελλάδος.

Πρόκειται για την πολυεθνική άσκηση με την επωνυμία «Strike Back» (Αντεπίθεσις), η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πεδίο ασκήσεων του Νόβο Σέλο στην ανατολική Βουλγαρία, πολύ κοντά στο λιμάνι του Μπουργκάς.

Η άσκηση προγραμματίζεται για τον ερχόμενο Απρίλιο, αλλά ήδη η ελληνική αντιπροσωπία έχει υποχρεωθεί να αποχωρήσει από τις προπαρασκευαστικές συσκέψεις καθώς τα διαβήματά της όσον αφορά στο χρησιμοποιούμενο όνομα των Σκοπιών, έχουν μέχρι στιγμή πέσει στο κενό.

Το αμερικανικό συντονιστικό επιτελείο επιμένει στην χρήση του ονόματος «Μακεδονία» απορρίπτοντας την πρόταση να χρησιμοποιηθεί το πΓΔΜ, καθώς ακόμη το όνομα «Βόρειος Μακεδονία» που προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει ακόμη θεσμική υπόσταση.

Σημειωτέον ότι σε όλες τις προηγούμενες ασκήσεις αυτής της κατηγορίας οι ελληνικές ενστάσεις είχαν γίνει δεκτές χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία, ακόμη και από τα Σκόπια, τα οποία ήθελαν να έχουν συμμετοχή έναντι «παντός αντιτίμου».

Στρατιωτικοί παρατηρητές σχολίαζαν σχετικώς ότι η διαδικασία επιλύσεως του Σκοπιανού ζητήματος έχει καταστήσει τους Αμερικανούς «βιαστικούς» να επιβάλουν τις απόψεις τους (ήδη εκπεφρασμένες από το Σταίητ Ντηπάρτμεντ) και να θέσουν το συγκεκριμένο κρατίδιο υπό τον απόλυτο έλεγχό τους.

Αντιστοίχως, βεβαίως, και οι Σκοπιανοί, στηριζόμενοι στην αμερικανική υποστήριξη, εμφανίζονται ανυποχώρητοι.

Συμφώνως μάλιστα προς πληροφορίες του εξειδικευμένου ιστοτόπου Armyvoice, ή απάντησης που εδόθη στην ελληνική αντιπροσωπία ήταν πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την χώρα με το «συνταγματικό» όνομά της και ότι η Ελλάς μπορεί να αποχωρήσει αν επιθυμεί.

Το ζήτημα βεβαίως δεν είναι τόσο απλό, καθώς τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολης) είναι ζωτικής σημασίας για την συγκέντρωση των δυνάμεων και την υποστήριξη της ασκήσεως.

Το λιμάνι του Μπουργκάς, που απέχει 70 χιλιόμετρα από το Νόβο Σέλο, και η αεροπορική βάση του Μπεζμέρ, σε απόσταση 45 χιλιομέτρων, δεν θεωρούνται επαρκή για την κάλυψη των αναγκών μιας τόσο μεγάλης ασκήσεως.

Για τον λόγο αυτό εκτιμάται ότι η θέση των Αμερικανών μπορεί να αναθεωρηθεί.

Η στάση τους μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί από μεσαίου επιπέδου στελέχη και δεν αποκλείεται καθόλου όταν το ζήτημα φθάσει σε ανώτερα κλιμάκια να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις.

Πάντως, η ιδιαίτερη επιμονή τους μέχρι στιγμής δείχνει την σαφή πρόθεσή τους να στηρίξουν την προσπάθεια του Ζάεφ να εξασφαλίσει έγκριση για την Συμφωνία των Πρεσπών παρά την πενιχρή συμμετοχή στο δημοψήφισμα.

Πηγή: elthraki.gr

11 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  «Η στάση τους (των ΗΠΑ) μέχρι στιγμής έχει καθορισθεί από μεσαίου επιπέδου στελέχη και δεν αποκλείεται καθόλου όταν το ζήτημα φθάσει σε ανώτερα κλιμάκια να επικρατήσουν πιο ψύχραιμες προσεγγίσεις.»
  Και έτσι,οι Αμερικάνοι από την μία μας δείχνουν πού μας έχουν γραμμένους,και από την άλλη μας κάνουν και χάρη όταν παίρνουν πίσω την προσβολή.
  Και ακόμα δεν είδαμε τίποτα,όπως λέει το άρθρο.

  Απάντηση
  • Κάποιος

   Το πιο “πετυχημένο” στο άρθρο είναι το ότι “οι ΗΠΑ για πρώτη φορά επιμένουν στο σκέτο Μακεδονία…”. Μας δουλεύετε ρε παιδιά ; Οι ΗΠΑ το σκέτο Μακεδονία και μόνο αυτό χρησιμοποιούν από το 1994, οπότε και τους αναγνώρισαν επίσημα με την συνταγματική τους ονομασία.

   Απάντηση
  • Gunslinger32

   Μπλέξαμε με (πολιτική) παρέα που έχει μπόλικη εγκληματική ενέργεια αγαπητέ ΑΧΕΡΩΝ. Παρόλο που είναι ξεκάθαρο ότι μας θεωρούν υπηρέτες και όχι συναίτερους(όπως θέλουν να ονειρεύονται αρκετοί), ένα απίστευτα μεγάλο μέρος του «ελληνικού» λαού φαίνεται να ασπάζεται ένα σύνδρομο της Στοκχόλμης, απο όλη αυτή την περίεργη σχέση που θεωρούν συμμαχία. Η πολιτική ορθότητα επιβάλει όμως να μη λέγονται τα πράγματα στο όνομα τους, αλλιώς θα μιλούσαμε για σχέση που..νας – νταβατζή, αλλά εδώ μπαίνουν οι πληρωμένοι «Ασσασίνοι» στο παιχνίδι, για να καταστέλλονται οποιεσδήποτε προσπάθειες κριτικής η (ανοιχτής) κριτικής σκέψης, ώστε να υπάρξει μια νέα σωστή αξιολόγηση των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ. Έτσι προτιμούν να στιγματίζουν όλους όσοι λένε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα.

   Ήθελα να το θέσω πιο ωμά/ξεκάθαρα, επειδή νομίζω ότι έτσι θα έπρεπε, αλλά αντιστάθηκα στον πειρασμό απο σεβασμό στην σελίδα.

   Απάντηση
 2. Theognostos

  ο Ζαεφ με χειροπεδες…τον κρατανε καλα και αυτον οι διαχειριστες του…

  “τα ελληνικά λιμάνια και αεροδρόμια (Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολης) είναι ζωτικής σημασίας”

  επισης με την ασυμφωνη ‘συμφωνια ‘ τον πρεσπων το κρατιδιο αποκτα βασει διεθνους νομικου προσβαση στα λιμανια μεσω των συμφωνηθεντων που ακομη δεν εχουν γινει ολα γνωστα.

  ” The United Nations Convention on the Law of the Sea 1982 provided rights for landlocked states on the sea. More importantly, the convention provided them with the right of access to and from the seas and freedom of transit. However, the law makes such rights subject to the agreements to be made by landlocked and transit states. This, in turn, depends on the prevailing relations between the concerned states. If they are not in a smooth relation, the transit states may not be willing to negotiate and thereby put impediments on the landlocked states’ free transit. The political will and commitment of transit states highly conditioned the rights of landlocked states. The denial of free transit, in turn, affects the rights of landlocked states on the different maritime regimes. Landlocked states have no absolute right of access to and from the seas and freedom of transit. Hence, the study concludes that to give practical effect to those rights, negotiating bilateral and multilateral agreements with the transit states has a crucial and irreplaceable role ”

  (PDF) The Rights of Land-Locked States in the International Law: The Role of Bilateral/Multilateral Agreements. Available from: https://www.researchgate.net/publication/274076156_The_Rights_of_Land-Locked_States_in_the_International_Law_The_Role_of_BilateralMultilateral_Agreements [accessed Oct 04 2018].

  https://tinyurl.com/y9cjus6j
  ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ: «ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!»
  Published on: October 2, 2018

  ” ΔΗΛΩΣΗ: ΑΞΙΟΤΙΜΟΣ κ. ΚΡΙΣ ΣΠΥΡΟΥ

  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

  ΘΕΜΑ: H «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ» –

  Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

  ΕΣΗΕΑ – Ακαδημίας 20, Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2018

  Το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην «Δημοκρατία των Σκοπίων», στην ψευδο-αυτό-ονομασθείσα το 1991 ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας», την Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018, ήταν ένα ύπουλα κατασκευασμένο πολιτικό ψεύδος. Ένα δημοψήφισμα μαϊμού.

  Σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις του κυρίου Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργού της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», το δημοψήφισμα που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο κράτος του, είχε κάποια σχέση με την πρόσφατη «Συμφωνία» που έγινε μεταξύ του αντιπροσώπου των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, και με το κράτος το οποίο, η αποκαλούμενη «Συμφωνία των Πρεσπών», αναφέρει ως το «Δεύτερο Μέρος».

  Στο δημοψήφισμα, στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, ο Ζόραν Ζάεφ, ζητούσε από τον λαό της «Δημοκρατίας των Σκοπίων», να απαντήσει στην ερώτηση: «Είστε υπέρ της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ, αποδεχόμενοι την Συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας;»

  Ποια «Δημοκρατία της Μακεδονίας», έχει συνάψει «Συμφωνία» με την «Δημοκρατία της Ελλάδας»; Πότε, και που, έγινε αυτή η Συμφωνία, μεταξύ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», και της «Δημοκρατίας της Ελλάδας»; Η οποία, αν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων την αποδεχόταν, θα ενέτασσε την πρώην Γιουγκοσλαβική Διοικητική Περιφέρεια, την ψευδο-αυτό-ονομασθείσα το 1991, «Δημοκρατία της Μακεδονίας», στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ;

  Στην «Συμφωνία των Πρεσπών», δεν αναγράφεται πουθενά, ονομασία κράτους, «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Ούτε αναγράφεται η φράση, «συμφωνία μεταξύ της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, και της Δημοκρατίας της Ελλάδας».

  Μήπως υπάρχει κάποια άλλη «Συμφωνία» που δεν έχει δημοσιοποιηθεί, η οποία έχει υπογραφεί, μεταξύ της «Δημοκρατίας της Ελλάδας», και της ψευδο-αυτό-ονομασθείσας το 1991, «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»; Την οποία εάν ο λαός της «Δημοκρατίας των Σκοπίων» θα αποδεχόταν με την ψήφο του, την περασμένη Κυριακή, θα είχε ψευτο-εντάξει την «Δημοκρατία των Σκοπίων» στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ; ”

  etc etc etc..

  Απάντηση
  • SKYHOOK47

   Αυτή η ελεύθερη πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ισχύει ήδη από την εφαρμογή της ενδιάμεσης συμφωνίας μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας από τη δεκαετία του 90. Δεν είναι κάτι καινούργιο.Διαβαστε το κείμενο της ενδιάμεσης συμφωνίας και θα δείτε ότι αυτό και δίαφορα άλλα άρθρα της έχουν μεταφερθεί αυτούσια στο κείμενο της συμφωνίας των Πρεσπών.

   Απάντηση
 3. jim40

  «Συμφώνως μάλιστα προς πληροφορίες του εξειδικευμένου ιστοτόπου Armyvoice, ή απάντησης που εδόθη στην ελληνική αντιπροσωπία ήταν πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την χώρα με το «συνταγματικό» όνομά της και ότι η Ελλάς μπορεί να αποχωρήσει αν επιθυμεί.» Μήπως μας πετάξανε σαν στυμμένη λεμονόκουπα? Βέβαια τώρα που πήρανε ότι θέλανε. Τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για την άσκηση θα πρέπει να ακυρωθούν και ακόμα και αν δεχθούν τα Σκόπια να συμμετάσχουν με το όνομα FYROM πάλι δεν πρέπει να ξαναμπούμε στην άσκηση

  Απάντηση
 4. npo

  Οι Αμερικάνοι τα Σκόπια τα έχουν αναγνωρίσει επισήμως ως Μακεδονία εδω και μπόλικα χρόνια – απ την Κυβέρνηση του Μπους του νεώτερου αν θυμάμαι καλά – συνεπώς οποιοσδήποτε Αμερικανός διπλωμάτης, στρατιωτικός κλπ υποχρεούται επισήμως να την αποκαλεί έτσι. Σκέτο νέτο Μακεδονία. Κι αυτό πράτουν εδώ και πολλά χρόνια. Η συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει σχέση.

  Απάντηση
  • Γ.Σ.

   Δηλαδή, όλες τις προηγούμενες φορές που τα Σκόπια συμμετείχαν σε αμερικανικές ασκήσεις, έστω ως παρατηρητές, όπου συμμετείχε και ο ΕΣ, οι Αμερικανοί τα ονόμαζαν «Μακεδονία» και ο ΕΣ παρέμενε στην άσκηση;
   Δεν το νομίζω!
   Μήπως τώρα το κακό έχει παραγίνει;

   Απάντηση
 5. ΑΧΕΡΩΝ

  Προς όλους τους φίλους:τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε μία «εκκρεμότητα»,λόγω της ενδιάμεσης συμφωνίας,αλλά εκεί όπου συμμετείχαν Ελλάδα και Σκόπια εκ παραλλήλου,τα τελευταία απεκαλούντο FYROM,όπως στην μεγάλης δημοσιοτητος Eurovision.
  Εκεί βέβαια έλαμπε η ελληνική φιλικότητα και προσήνεια,και κάποιες Ελληνίδες εκφωνήτριες αναφωνούσαν προς την σκοπιανή συμμετοχή «καλή τύχη Μακεδονία»,
  Πλέον,όμως,υποτίθεται ότι έχει λήξει η εκκρεμότητα,υπήρξε «ρύθμιση» της διαφοράς,όπως προέτρεπαν μεγαλοφώνως από Ουάσιγκτων,Βρυξέλλες και Βερολίνο,και συμφωνήθηκε το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» για τα Σκόπια,πράγμα που επίσης μεγαλοφώνως επαίνεσαν οι ανωτέρω πρωτεύουσες.
  Εφόσον λοιπόν είναι τόσο ικανοποιημένοι με το (erga omnes υπενθυμίζω) «Βόρεια Μακεδονία» όλοι αυτοί οι τρίτοι,θα ανέμενε κάποιος ότι θα σεβαστούν και τον καρπό αυτής της συμφωνίας,έστω και προκαταβολικά,πρίν την κύρωση της,έτσι,για να εμπεδωθεί διεθνώς.
  Η δική μου θέαση,βέβαια,είναι ότι το θέμα είναι να μήν μουτρώσουν οι Σκοπιανοί,και τους Έλληνες ποιός τους λογαριάζει.
  Άλλωστε,οι συνθήκες που υπογράφει η Ελλάδα,δεσμεύουν μόνο αυτήν.
  Όπως η συνθήκη της Λωζάνης του 1923,που προέβλεπε παραμονή και προστασία της ελληνικής κοινότητας Κωνσταντινουπόλεως-Ίμρου-Τενέδου,με την μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης ως εχέγγυο για την προστασία της.
  Δηλαδή,η Ελλάδα είχε το δικαίωμα,επί της αρχής της αμοιβαιότητος,να απομειώσει την μουσουλμανική μειονότητα,σε ποσοστό αντίστοιχο με αυτό της απομειώσεως της ελληνικής κοινότητος Κωνσταντινουπόλεως-Ίμβρου-Τενέδου.
  Ούτε είκοσι χρόνια αργώτερα,οι Τούρκοι επέβαλλαν στους Ρωμηούς έναν εξοντωτικό φόρο περιουσίας,το Varlik Vergisi,που πτώχευσε μεγάλο μέρος της ελληνικής μειονότητος,χώρια την «επιστράτευση» στα τάγματα εργασίας,(αμελέ ταμπουρού,γνωστά από την εποχή των Νεοτούρκων).
  Το 1955 τα γνωστά (;) Σεπτεμβριανά,και ως το 1974 πρακτικώς η ρωμέικη κοινότητα στην Τουρκία έχει εκλείψει.
  Στην Ελλάδα αντιθέτως,η μουσουλμανική μειονότητα όχι μόνο παρέμεινε,αλλά με τον καιρό έγινε «τουρκική»,και υπαγορεύει στην Αθήνα την πολιτική της απέναντί της,όπως με την παρεμπόδιση της υποψηφιότητος της Ρομά και όχι πειθήνειας στο προξενείο Κομοτηνής Σαμπιχά Σουλεϋμάν για την ευρωβουλή.

  Απάντηση
  • Theognostos

   Αρα για ολη αυτήν την κατάσταση φταίνε οι Έλληνες (;) πολιτικοί οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την Ελλάδα αλλά για ξενα συμφέροντα. Ποσο διεστραμμένη και κοιμισμένη ειναι μια κοινωνία η οποια δεν δυναται να προωθήσει σωστά άτομα να την κυβερνήσουν; Τις προάλλες μίλησα με ενα άτομο και μου ανέφερε ότι ενας αριθμός ψ κρατων ήδη έχουν αναγνωρίσει το κρατίδιο. Η απάντηση απλή. Ε και; Εαν η Ελλάς ποτε ποποτε δεν αναγνωρίσει το κρατίδιο με αυτο το όνομα δεν πρόκειται να εισέλθουν ουτε στο ΝΑΤΟ κ.ο.κ
   Οσο για το ότι οι ΗΠΑ το ΝΑΤΟ το χρειάζονται εναντι της Ρωσίας αυτα ειναι σαχλαμάρες. Ας αλλαξουν το όνομα και ας ξεκινήσει αλλη διαδικασία. Εχουν κάνει πλυση εγκεφάλου σε αυτους τους ανθρώπους ωστε να χρησιμοποιηθούν για επεκτατικές βλέψεις ….χαριν της ευημερίας…..

   Απάντηση
   • ΑΧΕΡΩΝ

    ….χαριν της ευημερίας…..
    Τελικά η ευημερία,ή μάλλον η υπόσχεση της ευημερίας,είναι η πιό ανέξοδη καραμέλα,το πιό ανέξοδο δόλωμα,και τελικά βέβαια αέρας κοπανιστός .
    Και το σχέδιο Αυνάν την ευημερία είχε βάλει ως κράχτη για να προσελκύσει οπαδούς και ψήφους.

    Επί της ουσίας της ελληνικής πολιτικής,φαίνεται ότι κυριαρχεί ένα δόγμα που αποδίδεται στον Παναγιώτη Πιπινέλη,ότι «η Ελλάς δεν έχει δικαιώματα και απαιτήσεις,παρά μόνον υποχωρήσεις».
    Και στον λαό περνάει η «αντίληψη» ότι τυχόν ξεστράτημα από αυτό πλαίσιο πολιτικοδιπλωματικής πρακτικής,θα επιφέρει λοιμούς,λιμούς,και καταποντισμούς,λόγω της δυσφορίας και οργής των «συμμάχων»,στους οποίους κατά τα άλλα στηρίζουμε την άμυνα και την οικονομία μας.
    Καλλιεργείται,έτσι,μία βαθύτατα εδραιωμένη φοβία,η οποία συνήθως καταφεύγει σε μισόλογα και υπονοούμενα (τα κύρια συστατικά του πολιτικού μας πολιτισμού),προκειμένου να πείσει ότι υπάρχει γύρω μας μία επισήμως ανομολόγητη,αλλά πανίσχυρη και αφόρητη πίεση,και ότι δεν χρειάζεται να δοκιμάσουμε τις ανοχές αυτών που την ασκούν,αλλά,μαντεύοντας την επιθυμία τους,να τρέξουμε να την ικανοποιήσουμε.
    Αλλοιώς,«θα πέσει όλος ο πλανήτης επάνω μας,να μας φάει».
    Κλασσικό υπόδειγμα της ανωτέρω αφηγήσεως,το σχέδιο Αυνάν.

    Για όλους εκείνους τους μετρητές κουκιών,bean counters αγγλιστί,που μετράνε πόσες χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια,και πόσο αυτό πρέπει να είναι ο ρυθμιστής της στάσεως μας,η προφανής απάντηση είναι γιατί δέν αρκούν όλες αυτές οι χώρες,και πρέπει να προστεθεί και η Ελλάδα.
    Γιατί δέν μας αγνοούν,αφού έτσι κι΄αλλοιώς,«κανένας δέν μας λογαριάζει».
    Κάποιο κλειδί κρατάει προφανώς η Ελλάδα,που όμως με την υπογραφή της,αχρηστεύεται.
    Ακόμη,ένα στέρεο αντιπαράδειγμα στο «δίκηο του άλλου» το μόνο δίκηο που αναγνωρίζουν οι εν Ελλάδι ελληνόφωνοι ανθέλληνες και μισέλληνες,είναι η περίπτωση της Μυανμάρ,πρώην Μπίρμα,Μπούρμα,Βιρμανία,που οι ΗΠΑ και παρατρεχάμενοι δέν αποκαλούν με το συνταγματικό της όνομα,αλλά τα ιστορικώς γνωστά ονόματα,επειδή…σέβονται τον αυτοπροσδιορισμό της.

    Και ένα στέρεο αντιπαράδειγμα για το πόσο δικαιούμαστε να περιμένουμε ότι οι Σκοπιανοί θα απεμπολήσουν «εδραιωμένα από δεκαετίες αφηγήματα»,είναι η πρώην Μεγάλη Βρετανία,που άλλαξε συνταγματικό όνομα erga omnes σε U.K (Ηνωμένο Βασίλειο),προκειμένου να αρθούν οι επιφυλάξεις της Γαλλίας για την είσοδο της στην τότε Ε.Ο.Κ.
    Και υπόψιν,δέν επρόκειτο μόνο για κόντρα μεταξύ Γαλλίας και Μ.Βρετανίας,(όπου σαφώς η δεύτερη δέν ήταν αδύναμη σε σύγκριση με την πρώτη),αλλά επιβολή των γαλλικών επιφυλάξεων σε έξη ακόμα εταίρους (τόσοι ήταν τότε),μεταξύ των οποίων η Δ.Γερμανία και η Ιταλία.
    Όπως έριξαν τα μούτρα τους οι Βρετανοί,και αποχωρίστηκαν το εδραιωμένο παγκοσμίως «Μεγάλη Βρετανία»,έτσι θα μπορούσαν και οι υστερικοί Βαρδάριοι να αποχωριστούν το διεθνώς μετέωρο «Μακεντόνιγια».

    Αντ΄αυτών,επιλέγουμε να φανούμε «ρεαλιστές»,με την έννοια όμως που λατρεύουν οι μαστουρωμένοι Βαρδάριοι.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: