Η Εσθονία θα παραλάβει εξομοιωτές BT46 από την SAAB

Sweden_BT46

[dropcap size=small]Η[/dropcap] βιομηχανία Άμυνας και Ασφάλειας SAAB υπέγραψε σύμβαση με τις εσθονικες ένοπλες δυνάμεις για την παράδοση των εκπαιδευτικών συστημάτων BT46 στον στρατό της χώρας.

Οι παραδόσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του 2018.
Οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις παρήγγειλαν τους πρώτους εξομοιωτές λέιζερ για την εκπαίδευση στην τεχνική της βολής και την τακτική το 2008. Τώρα η SAAB έχει αναλάβει μια επιπρόσθετη παραγγελία για εξομοιωτές.

Τα συστήματα θα χρησιμοποιηθούν από την μηχανοκίνητη ταξιαρχία, τα συντάγματα και την σχολή πεζικού. “Είμαι περήφανη που οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις επέλεξαν για ακόμα μια φορά την SAAB για συνεργάτη τους. Χρησιμοποιούν τα εκπαιδευτικά συστήματα μας για αρκετό καιρό και είναι πολύ ικανές στο να διαπιστώσουν τα πλεονεκτήματα της αληθοφανούς εκπαίδευσης. Αυτή η παραγγελία ενδυναμώνει την θέση μας παγκοσμίως ως έναν από τους ηγετικούς προμηθευτές λύσεων επιχειρησιακής εκπαίδευσης”, είπε η Åsa Thegström, επικεφαλής της μονάδας επιχειρήσεων Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης στην περιοχή επιχειρήσεων της SAAB.

Η σύμβαση περιλαμβάνει συστήματα BT46 για τα CV9035, τα Carl Gustaf όπως επίσης και αρκετούς εξομοιωτές πεζικού εως επίπεδο υπομονάδας. Για τον έλεγχο και την επιτήρηση των ασκήσεων χρησιμοποιείται το νέο Manpack 300 της SAAB. Επιπρόσθετα, συμπεριλαμβάνεται μια πενταετής σύμβαση υποστήριξης. Μέσα από αυτές τις βελτιώσεις, ο εσθονικός στρατός αυξάνει την εκπαιδευτική ικανότητα του. “Αυτό είναι πολύ καλό. Για εμάς και τον πελάτη. Μ’ αυτή την παραγγελία των εκπαιδευτικών συστημάτων BT46, οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις αποκτούν τους καλύτερους εξομοιωτές στην αγορά για εκπαίδευση στα πληρώματα των οχημάτων μάχης και των μηχανοκίνητων μονάδων”, είπε ο Jyrki Kujansuu, επικεφαλής της μονάδας χώρων Βαλτικής και Πολωνίας στην ευρωπαϊκή περιοχή επιχειρήσεων της SAAB. “Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών συστημάτων, οι εσθονικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούν να πραγματοποιούν βασική εκπαίδευση πυροβολητής του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης CV9035 και εκπαίδευση μονάδας έως το επίπεδο της μηχανοκίνητης υπομονάδας, οικονομικά και ρεαλιστικά.

Αυτό θα ενισχύσει δραματικά την ικανότητα των μονάδων τους στο πεδίο”. Το σύστημα BT46 είναι δοκιμασμένο και παρ’ολα αυτά το πιο σύγχρονο σύστημα εξομοιωτή για εκπαίδευση στην τεχνική της βολής με διαφορετικά όπλα και για ρεαλιστικές ασκήσεις τακτικής στο πεδίο. Το σύστημα έχει ήδη παραδοθεί σε περισσότερες από 20 χώρες ως υποστήριξη των τακτικών ασκήσεων με οχήματα και συναφή οπλικά συστήματα. Παγκοσμίως περισσότεροι από 7000 εξομοιωτές οχημάτων εχουν παραδοθεί σε περισσότερες απο 100 εφαρμογές.

Απόδοση/ Μετάφραση από το Armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.