Το δέκατο υποβρύχιο SS-510 Shoryu, κλάσης Suryu, καθελκύστηκε στο ναυπηγείο της Kawasaki Heavy Industries στο Κόμπε την 6η Νοεμβρίου 2017. Τα πετρελαίου-ηλεκτροκίνητα υποβρύχια κλάσης Suryu κατασκευάζονται από τις βιομηχανίες Mitsubishi Heavy Industries και Kawasaki Shipbuilding Corporation για την Ιαπωνική Ναυτική Δυναμη Αυτόαμυνας (JMSDF).

To SSK SS 510 Shoryu ειναι το 28º υποβρύχιο που κατασκευάστηκε από την Kawasaki μετά τον πόλεμο και το 10º υποβρύχιο κλάσης Suryu που ναυπηγήθηκε για την JMSDF (το 5º απο την Kawasaki, ενώ τα άλλα πέντε κατασκευάστηκαν από την Mitsubishi Heavy Industries). Η τρόπιδα του Shoryu τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2015 και πρόκειται να παραδοθεί στην JMSDF τον Μάρτιο του 2018.

Η τρόπιδα του πρώτου υποβρυχίου της κλάσης Suryu (SS-501), τοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2005. Καθελκύστηκε τον Δεκέμβριο του 2007 και εισήλθε σε υπηρεσία τον Μάρτιο του 2009.
Το τελευταιο της κλάσης Suryu, το SSK SS 508 Sekiryu εντάχθηκε σε υπηρεσία με την JMSDF την 13 Μαρτίου 2017.

Ολα τα υποβρύχια της κλάσης έλαβαν ονόματα δράκων. Soryu σημαίνει Μπλε Δράκος, Hakuryu (το δεύτερο της κλάσης) Άσπρος Δράκος, Sekuryu (το όγδοο της κλάσης) Κόκκινος Δράκος.
Η ακριβής μετάφραση του ονόματος του τελευταίου υποβρυχίου, Shoryu, ειναι ακόμα άγνωστη: Σύμφωνα με μια ιαπωνική πηγή (χρήστης twitter @obiekt_JP), ανακοινώθηκε το Hiragana, όμως το όνομα Kanji δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, οπότε η προέλευση της ονομασία δεν έχει ακόμα βρεθεί. Οι πιθανοί υποψηφίου για τα ονόματα Kanji ειναι “翔龍 (Υψιπετής Δράκος)” ή “昇龍 (Αναδυόμενος Δράκος)” ή “祥龍 (Τυχερός Δράκος)”.

Ανανέωση: Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης το όνομα του υποβρυχίου ειναι “翔龍 (Υψιπετής Δράκος)”.

Δώδεκα υποβρύχια προγραμματίζονται για το JMSDF. Το ενδέκατο και δωδέκατο υποβρύχιο θα διαθέτουν βελτιωμένη υποβρύχια αυτονομία χάρη στους συσσωρευτές ιόντων λιθίου. Η κλάση ειναι μια βελτιωμένη εκδοσή της κλάσης υποβρύχιου Oyashio. Τα υποβρύχια Suryu ειναι τα μεγαλύτερα συμβατικά υποβρύχια σε όλον τον κόσμο. Έχουν άριστο επιχειρησιακό αρχείο και ειναι εξοπλισμένα με τεχνολογίες αιχμής, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων αναερόβιας πρόωσης (AIP) που τους επιτρέπουν να παραμένουν σε κατάδυση για μεγάλα χρονικά διαστήματα, καθώς και εξελιγμένες “αόρατες” τεχνολογίες που καθιστούν τον εντοπισμό τους πολύ δύσκολο.

Κυρία χαρακτηριστικά (όπως παραδοθήκαν απο την Kawasaki Heavy Industries):

Μήκος: 84 μέτρα.
Πλάτος: 9,4 μέτρα
Ύψος: 10,3 μέτρα
Βύθισμα: 8,4 μέτρα.
Εκτόπισμα: 2950 τόνοι.

Κινητήρας:

-Πετρελαιοκινητήρας δυο ομάδων Kawasaki 12V 25 / 25SB
-Κινητήρας Kawasaki Kokkamusu V4-275R Stirling

Κινητήρας πρόωσης: 1 Ομάδα
Αριθμός αξόνων: 1 άξονας
Ταχύτητα: 20 κόμβοι.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ακόμα μπροστά οι Ιάπωνες στην ναυτική τεχνολογία(αλλά και γενικά στην τεχνολογία) και ειδικά στα υποβρύχια, απο την εποχή του Β’ΠΠ όπου κατασκεύασαν τα (μοναδικά) υποβρύχια αεροπλανοφόρα I 400 «Sentoku», και τα πιο γρήγορα υποβρύχια(σε υπηρεσία) εκείνης της εποχής I 201 «Sentaka».

    Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι δίνουν έργο/δουλειά και στους δυο μεγάλους ειδικευμένους κατασκευαστές, αποφεύγοντας έτσι και ένα μονοπώλειο για μια εταιρία.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: