Η Ινδία δέχθηκε τα πρώτα M777A2

Καλλιτεχνική απεικόνιση του Iνδικού M777

Ο Ινδικός Στρατός εόρτασε την παραλαβή των πρώτων M777A2 Ultra Lightweight Howitzers (ULH) με μια επίσημη τελετή την 9 Νοεμβρίου 2018, ένα σημαντικό βήμα προς τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των ικανοτήτων πυροβολικού του Ινδικού Στρατού.

Τα 155 χιλιοστών συστήματα M777 θα αναπτυχθούν στο πρωτο τους Σύνταγμα εντός του 2019. Τα συστήματα πυροβόλου, που κατασκευάζονται από την BAE Systems, έγιναν αποδεκτά νωρίτερα αυτό το έτος, στο πλαίσιο της συμφωνίας 145 πυροβόλων μεταξύ των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) και της Ινδίας.

“Ο Ινδικός Στρατός παραλαμβάνει μια εξαιρετικά αξιόπιστη και δοκιμασμένη στημ μάχη πλατφόρμα πυροβολικού,” δήλωσε ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της BAE Systems επιχειρήσεις οπλικών συστημάτων, Τζοε Σενφτλ, κατά τη διάρκεια της τελετής. “Το M777 φέρνει ενα νέο επίπεδο ικανοτήτων στην μονάδα πυροβολικού προσφέροντας ταχεία ανάπτυξη και υψηλή ακρίβεια. Μπορεί να λειτουργεί σε περιοχές που ειναι δύσκολη η πρόσβαση και επίσης ειναι πολύ εύκολο στην συντήρηση.”

Η BAE Systems κατασκευάζει και παραδίδει τα πρώτα 25 M777 ULH πληρως συναρμολογημένα, με τα υπόλοιπα 120 να συναρμολογούνται στην Ινδία απο την Mahindra Defence Systems Ltd. (MDSL) στο πλαίσιο συμφωνία που σχεδιάστηκε για την υποστήριξή της αμυντικής βιομηχανικής συνεργασίας και την προώθηση της τοπικής οικονομικής ανάπτυξης.

“Το M777 ULH ειναι κάτι περισσότερο από ένα πολύ αποτελεσματικό σύστημα της τεχνολογίας πυροβολικού,” δήλωσε ο Νικ Κανα, διευθύνων συμβουλός Ινδίας, στην BAE Systems. “Με το πρόγραμμα M777, η BAE Systems πραγματοποίησε το πρωτο βήμα στην ουσιαστική δέσμευση μας στο πρόγραμμα Make-in-India, το οποίο περιλαμβάνει την υπόσχεση μας για τη δημιουργία ενός δικτύου ινδων προμηθευτών για την παγκόσμια αλυσίδα υποστήριξης και εμβαθύνει την σχέση μας με την βιομηχανία της Ινδίας. Έχουμε δεσμευτεί σε μια δυνατή και συνεργατική επιχειρηματική σχέση ανάμεσα στην BAE Systems, τις Ινδικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Ινδική βιομηχανία.”

“Αυτη ειναι μια εκδήλωση ορόσημο με τα πρώτα M777 να παραδίδονται στον Ινδικό Στρατό. Ειναι ένα προϊόν της επιχειρηματικής μακροχρόνιας συνεργασίας μας με την BAE Systems,” δήλωσε ο SPShukla, πρόεδρος ομίλου – αεροδιαστημικού και αμυντικού τομέα, στην Mahidra Group και πρόεδρος των Αμυντικών Συστημάτων Mahidra. “Σε αυτό το πρόγραμμα κάθε ένα απο τα πυροβόλα M777 έχει προστιθέμενη αξία για την Mahidra Defence. Πιστεύω οτι αυτό ειναι το πρωτο βήμα προς το Make-in-India με τα πολύ μεγαλύτερα προγράμματα να ακολουθούν.”

Πρόσφατα η κυβέρνηση των ΗΠΑ πιστοποίησε ότι η MDSL ειναι έτοιμη να πραγματοποιήσει τις εργασίες σε μια ειδική εγκατάσταση παραγωγής που δημιουργήθηκε για αυτό το πρόγραμμα για τη διενέργεια της εγχώριας συναρμολόγησης και ενσωμάτωσης των 120 απο τα 145 συστήματα πυροβολικού που ειναι υπό παραγγελία. Τα προσφάτως παραδοθέντα M777 ULH έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για τη δημιουργία μιας νέας ικανότητας της MDSL στην Ινδία. Η ομάδα της Mahidra τελειοποίησε αυτά τα όπλα αντιγράφοντας τη δοκιμασμένη διαδικασία παραγωγής στην υψηλότερων προδιαγραφών ποιότητα, συμπεριλαμβανόμενων των τροποποιήσεων ειδικά προσαρμοσμένων στο Ινδικό Πυροβολικό, όπως το μοναδικό διασπαστικό χρωματικό σχέδιο.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η BAE Systems παρέδωσε τα πρώτα ανταλλακτικά και άλλα υλικά υποστήριξης συμπεριλαμβανομένων εργαλείων, τεχνικής βιβλιογραφίας και εκπαιδευτικών υλικών, για την υποστήριξη του Ινδικού Στρατού καθώς θα εντάσσει σε υπηρεσία τα νέα M777 ULH  Η εταιρεία πρόσφατα επίσης ανέλαβε σύμβαση για την παροχή 18 επιπλέον συστημάτων M777 στον Στρατό των ΗΠΑ, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των συστημάτων που παραγγελθήκαν και ειναι σε υπηρεσία με τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Ινδία σε περισσότερα από 1250.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

 1. κ Δούκα κλείστο το σαιτ ,τοσα καλούδια βλέπω και δεν αντεχω να μη παίρνουμε τιποτα ουτε να υπαρχει σχεδιασμός για τιποτα, που θα μπορουσαμε ,με ξεπερνάει η κατάσταση,ας ζουμε στο σκοταδι πλεον με λιανοντουφεκα κτλ, και είναι 5 το πρωι
  τις καλημερες μου

  1. Μην αγχώνεστε αγαπητέ Κλείτος, όλα θα τα φροντίσουν/ρυθμίσουν οι «ειδικοί» της χώρας.
   Οι ασκήσεις πηγαίνουν φωτιά, μένει να εντυπωσιάσουν το ίδιο τους γείτονες όσο εντυπωσιάζουν έναν «στρατάρχη» της εποχής, και είμαστε εντάξει. 😉

   Πέρα απο την πλάκα, αυτοί που τα έχουν ρυθμίσει ήδη στο Αιγαίο και στην περιοχή ενδιαφέροντος της Ελλάδας, όσα όπλα και να αγοράσει η Ελλάδα λίγο θα τους ενδιαφέρει, αν συμφωνεί με την μοιρασιά που έχουν αποφασίσει. Όλα συνεχίζουν στο ίδιο ρυθμό, με νέα όπλα η χωρίς. Οποίος αμφιβάλει, να σκεφτεί τις περιπτώσεις στην Κύπρο η αργότερα στα Ίμια. Οι νέες «στρατηγικές», είναι ωραίες για να νομίζει ο ανυποψίαστος πολίτης ότι για όλα υπάρχει προετοιμασία, στην πραγματικότητα όμως μπαίνει ο μεγάλος «αδελφός» στο παιχνίδι και όλα μοιράζονται η γκριζάρονται(μετά ξεκινούν όλα απο την αρχή, νέα στρατηγική, νέα όπλα, νέες πανηγυρικές φανφάρες για ενίσχυση της άμυνας, και αλλά όμορφα πράγματα,όλα συστατικά στο πολιτικό πανηγύρι που ανακυκλώνεται για να πληρώνουν μίζες/γ@μισιάτικα οι ανυποψίαστοι και να λένε ότι παράγουν έργο οι υπεύθυνοι με παχυλούς λογαριασμούς σε φορολογικούς παραδείσους(π.χ. λίστα Λαγκάρντ).

   Με συγχωρείς αν γίνομαι «λίγο» κυνικός η σαρκαστικός, αλλά με πολιτικούς μαριονέτες(για να το θέσω ευγενικά), δεν μπορεί να υπάρχει ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, η εσωτερική είναι ούτως η άλλως (στην καλύτερη περίπτωση) ένα ανέκδοτο.

   Υ.Γ.

   Για να μην παρεξηγηθώ (πάλι), δεν προτείνω να ξεκινήσει η Ελλάδα νέα «μικρασιατική εκστρατεία»(ούτε ασπάζομαι την ισραηλινή μέθοδο/στρατηγική), επίσης δεν θεωρώ τις ΕΕΔ αχρείαστες οι περιττές.

   1. ….Για να μην παρεξηγηθώ (πάλι), δεν προτείνω να ξεκινήσει η Ελλάδα νέα «μικρασιατική εκστρατεία»(ούτε ασπάζομαι την ισραηλινή μέθοδο/στρατηγική….

    εγώ όμως αγαπητέ πιστολέρο που τα ασπάζομαι,και τα δυο,φαντάζεσαι το λουκι που περνώ
    χαχαχαχα

 2. @Gunslinger32
  και να φανταστεις αν και ειμαι ειμαι εφεδρος ανθλγος ειδικων δυναμεων ,στη προελαση απο σας , τσιμουχα αχερων και σενα πηρα πρεφα και κ. Δουκα εννοειται τεχνολογικα το τι παιζει και βελισσαριο επισης και conops,πριν μυρωδιας ημουν, μονο μπερε και λιαντουφεκο που λενε,και εχω πτυχιο κλασσικης φιλολογιαας και νομικης και ειμαι 30 αρηης πλεον.αλλα ελπιζω ο σουλτανος να τη δει σουλειμαν μουυρατ η μαωμεθ κια να κανει το βημα κια να λυσουμε τ0 22 ,και 74 κανονικα!,τα χαιρετισματα μου στη γερμανια π ου χες πει οτι εισαι,αλλα θέλω ναυτικό και αεροπορια επειγόντος, το πεζικο ελαφρθο και μη ,βλεπεις δεν ειμαι ξιπασμενος,θα κανει τη δουλεια του ,λιγους javelin,spike θελουμε.
  χαιρετισματα σε ολη τη παρεα.

  1. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω τους χαιρετισμούς (και) προς την πατρίδα αγαπητέ Κλείτος, μεταξύ μας, όταν ανέφερες την πύλη του Κατσάνη σε προηγούμενη/παλαιότερη συζήτηση που είχαμε, «υποψιάστηκα»(απόλυτα σίγουρος δεν ήμουν φυσικά) ότι έχεις πάρει γεύση απο ΛΟΚ.😉

   Νομίζω ότι ένα απλό ντουφέκι υποτιμάται συχνά στην εποχή της πληροφορίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και στους σημερινούς πολέμους αποδεικνύεται (το αντίθετο) ότι δεν είναι, ειδικά όταν η υψηλή/ακριβή τεχνολογία υποκύπτει στους κανόνες της φύσης/φυσικής(η οικονομίας).
   Σε μια παρουσίαση που παρακολουθούσα πρόσφατα σχετικά με το θέμα/σύστημα «οπλίτης του μέλλοντος», θυμάμαι μια σημαντική παρατήρηση του αξιοματικού επικεφαλή της ομάδας που αξιολογεί σήμερα το νέο σύστημα σε πρακτική χρήση(σε ασκήσεις), όπου έλεγε ουσιαστικά ότι η τεχνολογία φέρει αναγκαστικά και εξάρτηση(η άλλη όψη του νομίσματος που λένε), ειδικά σε οπλίτες που θα εκπαιδευτούν εξαρχής στην μάχη με υποστήριξη αυτού (η παρόμοιου) συστήματος όταν προκύψουν θέματα μη διαθεσιμότητας, είτε επειδή θα υπάρχει πρόβλημα με την ενέργεια, είτε για άλλους λόγους που θα εμποδίζουν την χρήση αυτού στο πεδίο μάχης.

   Αντίθετα, ένα απλό ντουφέκι που σχεδιάστηκε προσεκτικά(με έμφαση στην αξιοπιστία, και ευκολία χρήσης/συντήρησης) με λίγο φροντίδα, θα μπορούσε να επιρεάσει το αποτέλεσμα σε μια μάχη, με απλή μηχανική. Φυσικά έχει σημασία και η εκπαίδευση.

   Στο Ιράκ η Αφγανιστάν πάντως, οι αντιστασιακές ομάδες με ντουφέκια(έχουν ακόμα και μερικά λιανοντούφεκα νομίζω) και μερικά RPG, έδειξαν στους υπέρ-εξοπλισμένους εισβολείς(αυτό είναι στην ουσία) ότι η σκοτώνουν και τα απλά ντουφέκια/όπλα τον αντίπαλο.😉

   Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν το πραγματικό πρόβλημα μας είναι ο σουλτάνος, η αυτοί που τον ενθαρρύνουν για αυτές τις «παλικαριές»(όπως το έκαναν και σε προηγούμενες περιπτώσεις), για να πουλάνε ακριβά όπλα. Η όλη περίπτωση μου φαίνεται συχνά σουρεαλιστική (η αλλιώς) παράλογη(σαν να είμαστε πιόνια επάνω σε σανίδα σκακιού).

   Ο συνδιασμός Φιλόλογος, Νομικός και έφεδρος αξιοματικός των ΕΔ/ΛΟΚ, είναι πάντως ενδιαφέρον. 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.