Η Ινδία θα προμηθευτεί 75 ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου

NH90_NFH
To ανθυποβρυχιακό ελικόπτερο NH90 (φωτογραφία:nh90nfh.com)

Ένας από τους μεγαλύτερους αγοραστές ελικοπτέρων πολλαπλού ρόλου, το Ινδικό ναυτικό σχεδιάζει να προμηθευτεί περισσότερα από 75 ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου, με κόστος που υπολογίζεται περισσότερο από 4 δις δολάρια ΗΠΑ, με αυτή την παραγγελία η Ινδία θα καλύψει την διαρκώς επεκτεινόμενη περιοχή συμφερόντων της, όπου θα επιχειρεί και στρατιωτικά.

Σύμφωνα με το Ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Islamic Republic News Agency / IRNA, το Ινδικό ναυτικό πρόσφατα έχει ρωτήσει διεθνείς κατασκευαστές ελικοπτέρων, ώστε να μάθει λεπτομέρειες σχετικά με ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων και μελετά να εκδώσει πολύ σύντομα ένα διεθνές αίτημα προσφοράς (RFP) σχετικά με την προμήθεια του ελικοπτέρου.
Τα νέα ελικόπτερα πολλαπλού ρόλου (NMRH) που θα αποκτηθούν από το Ινδικό ναυτικό πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων.
Είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός του Ινδικού Ναυτικού για την προμήθεια 16 ελικοπτέρων NMRH στον οποίο διαγωνίζονται το Ευρωπαϊκό NH-90 και το Αμερικάνικο S-70 Bravo της Sikorsky.
Στη παρούσα φάση το Ινδικό ναυτικό διαθέτει τον στόλο των ελικοπτέρων Sea King, τα οποία απέκτησε σε δύο φάσεις στα μέσα της δεκαετίας του 80.
Το Ινδικό ναυτικό θέλει να αποκτήσει αυτά τα NMRH ελικόπτερα με σκοπό την επιχειρησιακή ετοιμότητα του διαρκώς επεκτεινομένου στόλου πλοίων του, και την αυξημένη περιοχή  ευθύνης με την κυβέρνηση της Ινδίας να δηλώνει οτι τα στρατηγικά συμφέροντα της επεκτείνονται απο τον Κόλπο του Αντεν στα Στενά τής Μάλακκα.
Ο Ινδικός στρατός και η πολεμική αεροπορία έχουν επίσης εκφράσει το ενδιαφέρον να προμηθευτούν 197 ελικόπτερα ελαφράς χρήσης, αλλά το κόστος των ελικοπτέρων του ναυτικού διαγωνισμού αναμένεται να είναι πολύ υψηλό γιατι προκείται να εξοπλιστούν με πολύπλοκα οπλικά συστήματα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.