Η Ινδία παρέλαβε τα δύο πρώτα εκσυγχρονισμένα Mirage 2000I/TI

Η Ινδία παρέλαβε τα δύο πρώτα Mirgae 2000I/TI. (Dassault Aviation)
Η Ινδία παρέλαβε τα δύο πρώτα Mirgae 2000I/TI. H Ινδική βιομηχανία Hindustan Aeronautics Ltd. (HAL) προκειται να εκσυγχρονίσει στην Ινδία ακόμα 47 αεροσκάφη. (Dassault Aviation)

Την Τετάρτη, 25.03.2015, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παραλαβής των δύο Mirage 2000 I/TI της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, στο Istres της Γαλλίας, στο Κέντρο Πτητικών Δοκιμών της Dassault Aniation, υπό την παρουσία του Πρεσβευτή της Ινδίας στην Γαλλία, Arun K. Singh.

Η υπογραφή των συμβάσεων για τον εκσυχρονισμό του στόλου των Ινδικών Mirage 2000 προέκυψε τον Ιούλιο του 2011. Η παρθενική πτήση του πρώτου εκσυγχρονισμένου Mirage 2000 ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την Dassault Aviation την 5η Οκτωβρίου 2013, μετα την διετή φάση εξέλιξης που είχε επικεντρωθεί στο πακέτο εξοπλισμού που παρείχε η Thales το οποίο περιελάμβανε το ραντάρ, την σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου και τον υπολογιστή αποστολής.

«Η σημερινή τελετή είναι το αποτέλεσμα της εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Ινδων και Γάλλων συνεργατών και των δεσμεύσεων μας προς την Ινδία. Η Ινδία είναι ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης μας και η ιστορική σχέση που γαλουχήσαμε με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία έχει διάρκεια 60 ολόκληρων ετών.»

«Το αεροσκάφος Rafale έχει επιλεγεί από την Ινδία μετά από μια διαδικασία ενδελεχών ελέγχων στο πλαίσιο του διαγωνισμού MMRCA, και οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις είναι υπό εξέλιξη. Το Rafale είναι το επόμενο λογικό βήμα. Οι ινδικές βιομηχανίες και η HAL θα συνεισφέρουν στην πολιτική «Κατασκευάστε το στην Ινδία» με την εγχώρια εξέλιξη και κατασκευή του αεροσκάφους. Το Rafale θα εκπληρώσει τις επιχειρησιακές απαιτήσεις της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας και τις βιομηχανικές απαιτήσεις της οικονομικής πολιτικής της Ινδίας καθώς το Mirage 2000 συνεχίζει να το εκπληρώνει ήδη,» ανακοίνωσε ο διευθυντής της και διευθύνων σύμβουλος της Dassault Aviation, Eric Trappier.

«Αυτή η τελετή μας δίνει τη δυνατότητα να ευχαριστήσουμε τον πελάτη μας, την Ινδική Πολεμική Αεροπορία, και τον μακροχρόνιο συνεργάτη μας την HAL. Για την εξαιρετική ομαδική εργασία που έχουμε πραγματοποιήσει μαζί στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Mirage 2000. Δεν ξεχνούμε και τις πολλές ινδικές εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε σε καθημερινή βάση, πραγματοποιώντας την πολιτική «Κατασκευάστε το στην Ινδία» συμπαγή και αληθινή, πειραματιζόμαστε με μεγάλη επιτυχία κάθε μέρα,» πρόσθεσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος των αμυντικών συστημάτων αποστολής της Thales, Pierre Eric Pommellet.

Η παραλαβή των δυο πρώτων εκσυγχρονισμένων Mirage 2000 από την Ινδική Πολεμική Αεροπορία είναι ένα νέο ορόσημο στην μακροχρόνια συνεργασία ανάμεσα στην γαλλική και ινδική βιομηχανία που βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης.
https://www.youtube.com/watch?v=J_xcQtPetdM

Απόδοση από την Dassault Aviation για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Καλησπέρα σας,
    Γνωρίζουμε τελικά με σιγουριά τι αλλαγές έγιναν στα αε/φη τους. Γράφεται πως υπολείπονται ελαφρώς των δικών μας Dash 5.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.