Πέρυσι η Ινδία ανακοίνωσε ένα διεθνή διαγωνισμό για την απόκτηση νέων πυραυλικών συστημάτων προς αντικατάσταση των παρωχημένων συστημάτων “Barak-1”,  αλλά αντί να ολοκληρώσει το διαγωνισμό, η Ινδία επέλεξε τη διαδρομή της προαίρεσης και να αποκτήσει περισσότερους πυραύλους “Barak”.

Η Ινδία προμηθεύεται ένα νέο πακέτο πυραύλων “Barak” που θα αντικαταστήσουν τα παρωχημένα πυραυλικά συστήματα προστασίας που είναι εγκατεστημένα στα πλοία του ναυτικού. Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Άμυνας  παρείχε την τελική έγκριση για την συμφωνία που αποτέλεσε αντικείµενο μακροχρόνιων διαπραγµατεύσεων. Η απόφαση προκύπτει δεκαπέντε ημέρες μετά την επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Νέο Δελχί.

Σύμφωνα με την εγκριθείσα πρόταση, το ινδικό ναυτικό θα παραλάβει εκατόν τριάντα έναν πυραύλους “Barak” και σχετικό εξοπλισμό από την ισραηλινή εταιρεία “Rafael Σύγχρονα Αμυντικά Συστήματα”.

«Η Ινδή υπουργός Άμυνας Νιρμάλα Σιτχαραμάν ενέκρινε την πρόταση που αφορούσε την προμήθεια εκατόν τριάντα ενός πυραύλων “Barak” και συναφούς εξοπλισμού, στο πλαίσιο δικαιώματος προαίρεσης από την ισραηλινή εταιρεία “Rafael Σύγχρονα Αμυντικά Συστήματα”, με αξία περίπου εβδομήντα δυο εκατομμυρίων δολαρίων», ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Άμυνας.

Αυτοί οι πύραυλοι επιφανείας-αέρος έχουν σχεδιαστεί για χρήση ως ένα ναυτικό σύστημα αντιπυραυλικής προστασίας εναντίον των αντιπλοϊκών πυραύλων. Το Ινδικό Ναυτικό έχει άμεση ανάγκη παρόμοιων συστημάτων καθώς ο αριθμός των πυραύλων που διαθέτει έχει συρρικνωθεί σε λιγότερους από εκατόν πενήντα κατά το τελευταίο έτος. Ο χαρακτήρας του επείγοντος προκύπτει από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια το Ινδικό Ναυτικό ανακοίνωσε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό για δέκα πυραύλους επιφανείας-αέρος μικρής-εμβέλειας και εξακόσιους πυραύλους με αξία περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων (“$”) για την αντικατάσταση των παρωχημένων αντιαεροπορικών πυραυλικών συστημάτων “Barak-1”. Ωστόσο, καθώς η σύναψη της συμφωνίας πρόκειται να είναι μια περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία, το Ινδικό Ναυτικό επέλεξε να προχωρήσει στην προσφορά της προαίρεσης για τους πυραύλους “Barak”.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, μια ακόμη ισραηλινή εταιρεία – ο οργανισμός  “Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες” (“IAI”) ενθυλάκωσε συμφωνία αξίας δυο δισ. δολαρίων για τον εξοπλισμό του Ινδικού Στρατού και Ναυτικού με πυραυλικά συστήματα. Το Ισραήλ είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους προμηθευτές οπλών της Ινδίας.

Απόδοση/Μετάφραση από το “SputnikNews.Com” για την Προέλαση.

4 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Αυτή ἡ επιδημία να τοποθετούνται γυναίκες στα υπουργεία αμύνης διεθνώς,μάλλον δέν είναι τυχαία,παίδες.

  Απάντηση
 2. xm8

  Δηλαδή 460 χιλιάδες ευρώ ο κάθε Barak και 683 χιλ. η κάθε ρώσικη κατευθυνόμενη βόμβα ακριβείας.
  Ξέρουμε ποιές είναι αυτές;

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: