Το υπουργείο άμυνας της Ινδονησίας υπέγραψε σύμβαση για την Abeking & Rasmussen για τον σχεδιασμό και κατασκευή δύο ναρκοθηρευτικών πλοίων επόμενης γενιάς (MCMV) για το ινδονησιακό Πολεμικό Ναυτικό (Tentara Nasional Indonesia – Angkatan Laut: TNI-AL).

Τα 62 μέτρων πλοία θα είναι μια εξέλιξη της κλάσης Frankenthal του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, και θα αντικαταστήσουν τον παρωχημένο στόλο των δυο MCMV κλάσης Pulau Rengat του TNI-AL, τα οποία εισήλθαν στην ενεργό υπηρεσία τον Μάρτιο 1988.

Η Abeking & Rasmussen δεν παρείχε πληροφορίες επί των ειδικών συστημάτων που θα τοποθετηθούν πάνω στα πλοία, αλλά επεσήμανε ότι οι συλλογές ναρκοπολέμου (MCM) θα περιλαμβάνουν σόναρ εντοπισμού ναρκών όπως επίσης και ανεπάνδρωτα οχήματα.

Στα συστήματα MCM που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την κλάση Frankenthal του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού περιλαμβανονται τα ντρόουν ναρκοπολέμου Seafox I και Seafox C, όπως και το ROV Pinguin B3. Η μη μαγνητισμένη πλατφόρμα μπορεί επίσης να μεταφέρει ένα φουσκωτό σκάφος με ενισχυμένη γάστρα (RHIB) 4 μέτρων για αποστολές παρέμβασης.

Το 2016 η ινδονησιακή κυβέρνηση ενέκρινε δαπάνη αξίας $215 εκατομμυρίων για το πρόγραμμα αντικατάστασης όμως εν συνεχεία, σύμφωνα με τις απαιτήσεις που κατατέθηκαν από το TNI-AL, η χρηματοδότηση μειώθηκε στα $204 εκατ.

Ridzwan Rahmat

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: