Η Ινδονησία παρέλαβε την πρώτη φρεγάτα SIGMA 10514

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ο Ναυτικό της Ινδονησία (TNI AL) παρέλαβε την πρώτη από τις δύο φρεγάτες καθοδηγούμενων πυραύλων SIGMA 10514 Perusan Kawal Rudal (PKR). Τα πλοία κατασκευάζονται από την εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία PT PAL σε συνεργασία με την Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS).

Την τελετή παρακολούθησαν αξιωματικοί του Ναυτικού, ήτοι ο Αρχηγός των Αμυντικών Εγκαταστάσεων του υπουργείου Άμυνας Υποναύαρχος TNI Leonardi, ο Υποναύαρχος TNI Tri Prasodjo, ο Αρχηγός Διοικητικής Υποστηρίξεων του Επιτελείου Ναυτικού, Υποναύαρχος TNI Moelyadi και ο Αρχηγός Στόλου Ανατολής της Ινδονησίας Υποναύαρχος TNI Sudarwanto.

Η φρεγάτα SIGMA 10514 PKR είναι ένα έργο που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2010 από το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας. Το υπουργείο ανέθεσε μια σύμβαση στην Damen για την κατασκευή της πρώτης SIGMA 10514 τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Το πρώτο ατσάλι κόπηκε από τον πρώην υπουργό Άμυνας, Purnomo Yusgiantoro, τον Ιανουάριο του 2014 και η τοποθέτηση της τρόπιδας πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2014 στο ναυπηγείο της PT PAL στην Surabaya. Οι PKR σχεδιάστηκαν για να εκτελούν διάφορες αποστολές.

Τα πλοία θα χρησιμοποιηθούν κυρίως για ανθυποβρυχιακές, αντιαεροπορικές και αντιπλοϊκές αποστολές. Ωστόσο, είναι επίσης συμβατά για τις αποστολές θαλάσσιας ασφάλειας, έρευνας και διάσωσης και ανθρωπιστικής υποστήριξης. Το TNI AL θα ενισχυθεί σημαντικά με την τελευταίας τεχνολογίας εν λόγω ναυτική ικανότητα.

https://www.youtube.com/watch?v=pPnqyYx1dZk

Ευελιξία δια μέσου της καινοτομίας

Οι 105 μέτρων, 2365 τόνων φρεγάτες PKR σχεδιάστηκαν για την εκτέλεση ενός μεγάλου εύρους αποστολών εντός και εκτός των υδάτων της Ινδονησίας.
Τα δύο πλοία κατασκευάστηκαν ταυτόχρονα με τη χρήση μιας συνεταιριστικής διαδικασίας δομοστοιχείων που ήταν-είναι σε ταυτόχρονη εξέλιξη στην Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) στην Ολλανδία και στο ναυπηγείο της PT PAL στην Ινδονησία.

Indonesia_SIGMA_10514_1
PT PAL | Η πρώτη φρεγάτα SIGMA 10514 PKR (Perusak Kawal Rudal) του Ναυτικού της Ινδονησίας, KRI 331 Raden Edi Martadinata.

Το κάθε πλοίο κατασκευάζεται από έξι δομοστοιχεία, και για το πρώτο πλοίο τέσσερα από αυτά κατασκευάστηκαν από την PT PAL. Τα υπόλοιπα δύο κατασκευάστηκαν και ελέγχθηκαν πλήρως στην DSNS στην Ολλανδία πριν ταξιδέψουν για την τελική συναρμολόγηση στην PT PAL.

Η επιτυχία του προγράμματος στηρίζεται στις ταυτόχρονες εργασίες των δύο ναυπηγείων με τον τελικό πελάτη να λειτουργούν περίπου σαν μια μοναδική μονάδα. Οι ισχυροί δεσμοί επέτρεψαν επίσης την ομαλή εξέλιξη του προγράμματος μαζικής μεταφοράς τεχνογνωσίας, τόσο σε Ινδονησία όσο και Ολλανδία.

Η παράδοση της πρώτης SIGMA 10514 ακολουθεί την ολοκλήρωση της τρίμηνης εκπαίδευσης του πληρώματος. Εν των μεταξύ, οι εργασίες πάνω στο δεύτερο πλοίο της σύμβασης προς το παρόν είναι σε εξέλιξη στην Ολλανδία και την Ινδονησία.

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Σε συζήτηση με τον πρώην αρχηγό του ναυτικού (με δημοσιογράφο αμυντικού site) συζητήθηκε και το θέμα των κορβετών. Ο αρχηγός είπε πως δεν κάνουν για το ναυτικό μας και πως όποιο πλοίο επιλέξουμε πρέπει να έχει εκτόπισμα και οπλισμό φρεγάτας.
    Έχει δίκιο…
    Από την άλλη. Το ναυτικό είναι απίθανο να αποκτήσει καινούργιες φρεγάτες. Απομένουν διάφορες μεταχειρισμένες από συγκεκριμένες ευρωπαϊκές χώρες και τον Καναδά, όλες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ. Πάντως στο ναυτικό είναι πολύ επιφυλακτικοί σε ότι αφορά τις μεταχειρισμένες φρεγάτες. Θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό τι θα αντικαταστήσει τις φρεγάτες S.
    Eπίσης, σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό των 4 φρεγατών ΜΕΚΟ-200 αυτό που προσπαθούν να γίνει είναι να βρεθούν 30 εκατομμύρια ευρώ για να γίνει μία πάρα πολύ περιορισμένη αναβάθμιση. Κανονικά απαιτούνται 400+ εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.