Η Ισπανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιτρέψει στους στρατιωτικούς να παραμείνουν εν ενεργεία όταν θα φτάσουν στο ανώτατο όριο ηλικίας των 45 ετών, που ισχύει μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες δήλωσε την 13η Σεπτεμβρίου στην Γερουσία πως μπορεί να υπάρξουν “νομικές δυσκολίες” στην αλλαγή του νομού του 2006 στο πλαίσιο του οποίου το προσωπικό πρέπει να αποστρατεύεται αυτόματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις όταν γίνει 45 ετών, ακόμα κι αν συνεχίζει για μια μικρή περίοδο.

Σύμφωνα με το “The World Factbook” της CIA, το οποίο ενημερώθηκε τελευταία φορά το 2013, στην Ισπανία μπορουν να υπηρετήσουν εθελοντικά τις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιώτες Ισπανοί πολίτες και νόμιμοι μετανάστες από 18-26 ετών με υποχρέωση 2-3 ετών. Οι γυναίκες επιτρέπεται να υπηρετήσουν σε όλα τμήματα των Ισπανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένων των μάχιμων μονάδων.
Δεν υπάρχει υποχρεωτική θητεία, αλλά η Ισπανική κυβέρνηση διατηρεί το δικαίωμα να επιστρατεύσει του πολίτες 19-25 ετών σε περίπτωση εθνικής ανάγκης.
Υφίσταται υποχρεωτική αποστρατεία των στρατιωτικών σε ηλικία των 45 ή 58 ετών, ανάλογα με τον χρόνο προϋπηρεσίας τους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” με στοιχεία από το “cia.gov” για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: