Η εταιρεία Boeing θα αναβαθμίσει 17 ελικόπτερα CH-47D της Ισπανίας στη διαμόρφωση του μοντέλου F, προσθέτοντας χαρακτηριστικά όπως το ψηφιακό σύστημα αυτοματοποιημένου ελέγχου πτήσης, την αρχιτεκτονική κοινών συστημάτων ηλεκτρονικών βοηθημάτων πτήσης και εξελιγμένο σύστημα διακίνησης φορτίου ώστε να εναρμονιστεί ο στόλος της χώρας με αυτούς των υπόλοιπων χωρών.

Αυτη ειναι η πρώτη παραγγελία από πελάτη εκτός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής που κατατέθηκε μεσώ σύμβασης στην Boeing και τον Στρατό των ΗΠΑ και υπογράφηκε τον Ιούλιο. Η σύμβαση καλύπτει έξι νέα μοντέλα για τις ΗΠΑ και προαιρέσεις εως μέχρι 150 Chinook για τις ΗΠΑ και διεθνείς πελάτες. Οι παραδόσεις στην Ισπανία θα αρχίσουν το 2021.

“Το Chinook ειναι ένα πολύπλευρο ελικόπτερο που πετάει με οχτώ νατοϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας,” δήλωσε ο Τσάκ Νταμπούντο, αντιπρόεδρος των μεταφορικών και γενικής χρήσης ελικοπτέρων και διευθυντής προγράμματος του H-47. “Με αυτήν την σύμβαση, τα πληρώματα των ισπανικών Chinook θα απολαύσουν τις  υφιστάμενες τεχνολογίες και ικανότητες της πλατφόρμας, ενώ η χώρα παραλαμβάνει μια οικονομικά προσιτή αναβάθμιση που βασίζεται πάνω στην υφιστάμενη επένδυση των H-47”.

Το CH-47F ειναι ένα δικινητήριο, με στροφεία σε σειρά, ελικόπτερο μέσης μεταφορικής ικανότητας. Επιπρόσθετα με τον Στρατό και τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, τα Chinook ειναι σε υπηρεσία αυτή τη στιγμή ή υπό σύμβαση με 19 διεθνείς αμυντικές δυνάμεις. Μπορεί να πετάξει με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 175 μίλια ανά ώρα και να μεταφέρει φορτία άνω των 21000 λιβρών. Το 2017, η Boeing και ο Στρατός των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την εξέλιξη του CH-47F Block II, το οποίο θα περιλαμβάνει νέους έλικες, επανασχεδιασμένο σύστημα καυσίμου, βελτιωμένο κιβώτιο μετάδοσης και δομικές βελτιώσεις στην άτρακτο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: