Η Ισπανία αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη προσωπικού στην πολεμική αεροπορία της, ειδικά στους πιλότους, προειδοποίησε ο αρχηγός της αεροπορίας Ζαβιέρ Ζαλτο. Περίπου πέντε χιλιάδες (5000) άτομα χρειάζονται βραχυπρόθεσμα για την υποστήριξη των τρεχουσών αποστολών και των νέων προκλήσεων όπως η κυβερνο-άμυνα και η επιτήρηση του διαστήματος, δήλωσε σε συνέντευξη του στην Μαδρίτη την 20η Μαρτίου.

Τα συνολικά επίπεδα στελέχωσης μειώθηκαν από τις είκοσι εφτά χιλιάδες (27000), δέκα χρόνια πριν την έναρξη της οικονομικής κρίσης, στις είκοσι τρεις χιλιάδες (23000) και πλέον βρίσκονται σε πορεία περαιτέρω μείωσης, περίπου στις είκοσι χιλιάδες, δήλωσε.

Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το δεκαεφτά τοις εκατό (17%) του συνόλου των τριών κλάδων ΕΔ, σε σύγκριση με το περίπου είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) των άλλων αεροποριών της Δυτικής Ευρώπης.

David Ing

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: