Το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας και η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ολοκλήρωσαν την πρώτη φάση εξέλιξης του πυραυλικού συστήματος Arrow 3 και οι πρώτοι προηγμένοι πύραυλοι παραδόθηκαν στο Ισραήλ την 18η Ιανουαρίου 2017.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 το πρώτο σύστημα πυραυλικής άμυνας Arrow 3, το νέο σύστημα αεράμυνας θεωρείται ένα από τα πιο προηγμένα σε όλο τον κόσμο.

Το Arrow 3 είναι η τελευταία γενιά του Οπλικού Συστήματος Βέλος (Arrow), και είναι η ανώτερη κατηγορία της οικογένειας όπλων Arrow που χρησιμοποιεί νέες επικοινωνίες, τεχνολογίες καθοδήγησης και εντοπισμού για την αντιμετώπιση των διαρκώς εξελισσόμενων απειλών.

Το Arrow 3 είναι ένα αντιβαλλιστικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας που συγχρηματοδοτήθηκε απο τον Ισραήλ και τις ΗΠΑ, Οι πρώτες δοκιμές του Arrow 3 υλοποιήθηκαν το 2011. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, ένα μοντέλο του αναχαιτιστικού πυραύλου εκτοξεύθηκε με σκοπό να ελεγχθεί το σύστημα εκκίνησης και προώθησης, όπως επίσης και οι αισθητήρες ανίχνευσης.

Το Arrow 3 θα μπορεί να αναχαιτίζει βαλλιστικούς πυραύλους σε υψόμετρο έως 100 χιλιόμετρων και σε δηλωμένο βεληνεκές έως 2400 χλμ.

Το Arrow 3 αποτελείται από έναν αναχαιτιστή δύο σταδίων που θα καταστρέψει εισερχόμενους βαλλιστικούς πυραύλους και διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους (ICBM) με ένα όχημα εξουδετέρωσης έξω-ατμόσφαιρας το οποίο μπορεί να ελιχθεί εν πτήσει για να αναχαιτίσει τον στόχο του. Ο αναχαιτιστής σχεδιάστηκε για να λειτουργεί στο διάστημα, σύμφωνα με υποθέσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ένα όπλο καταστροφής δορυφόρων.

Τον Δεκέμβριο του 2015, το Ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι διενήργησε με επιτυχία τη δοκιμή «κλειδώματος» ενός στόχου πυραύλου από το διάστημα χρησιμοποιώντας το πυραυλικό σύστημα Arrow 3.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: