Η Κίνα ανέπτυξε ένα νέο σύστημα θωράκισης που ονομάζεται Εύκαμπτο Πλέγμα Θωράκισης (FGA), το οποίο επί του παρόντος διατίθεται στην αγορά για εξαγωγές από τον Όμιλο Βορείων Βιομηχανιών της Κίνας (NORINCO).

Το FGA έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στα ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (TOMA) αυξημένη προστασία εναντίον των αντιαρματικών απειλών, όπως ειναι η αντιαρματική πολεμική κεφαλή υψηλής εκρηκτικότητας (HEAT), το βλήμα που πυροδοτείται από το ευρέως διαδεδομένο εκτοξευτή πυραυλο-ωθούμενων βομβίδων, RPG-7.

Το σύστημα αποτελείται από ένα σωληνωτό πλαίσιο, το οποίο ειναι τοποθετημένο σε μικρή απόσταση από το σκάφος της πλατφόρμας και περιλαμβάνει πλαίσια τεντωμένου καλωδίου που ασφαλίζονται με τετράγωνους συνδέσμους.

Το τεντωμένο καλώδιο έχει σχεδιαστεί για την εξουδετέρωση του πιεζοηλεκτρικού πυροσωλήνα των εισερχόμενων πολεμικών κεφαλών HEAT ώστε να μην ανατινάζονται πάνω στο σκάφος.

Το FGA δεν θα τοποθετείται και τη διάρκεια της καθημερινής εκπαίδευσης καθώς αυξάνει το συνολικό πλάτος της πλατφόρμας και μπορεί στο μέλλον να καταστραφεί όταν επιχειρεί σε ανώμαλο έδαφος.

Επιπρόσθετα στο FGA, η NORINCO έχει επίσης διευρύνει το φάσμα των πακέτων εκρηκτικής αντιδραστικής (ERA) και παθητικής θωράκισης για τα ΤΟΜΑ.

China_FGA

©Christopher F Foss | Κοντινή λήψη του κινέζικου συστήματος ευκάμπτου πλέγματος θωράκισης, το οποίο έχει σχεδιαστεί να εξουδετερώνει τις μονές εισερχόμενες αντιαρματικές κεφαλές.

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: