Οι κινεζικές ένοπλες δυνάμεις εκτέλεσαν με επιτυχία τον σύνθετο εναέριο ανεφοδιασμό του μαχητικού αεριωθούμενου J-10B κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης την 17η Δεκεμβρίου 2018.

Η κυριαρχική γνώση της δύσκολης αποστολής κατά τις εκπαιδευτικές ασκήσεις επιτρέπει στα αεροπλάνα να πετούν για συνεχόμενες ημέρες, βελτιώνοντας σημαντικά την παντός καιρού πολεμική ικανότητα μεγάλου βεληνεκούς του κινεζικού Στρατού.

Η εκπαίδευση εκτελέσθηκε με επιτυχία με τις μονοθέσιες και διθέσιες εκδόσεις του μαχητικού αεριωθούμενου J-10B.

Ο ανεφοδιασμός με καύσιμο ενός μαχητικού αεριωθούμενου ειναι μια εξαιρετικά δύσκολή αεροπορική αποστολή, και ο νυχτερινός εναέριος ανεφοδιασμός ειναι ακόμα πιο δύσκολος. Με στόχο να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση, η κινεζική Πολεμική Αεροπορία εκτέλεσε έρευνα σε κρίσιμα σημεία όπως ο σχηματισμός, η ακρίβεια και ο έλεγχος ταχύτητας μέσου της θεωρητικής ανάλυσης, των επίγειων εξομοιωτών και των δοκιμών επιδόσεων.

Περισσότερα απο δέκα σχέδια αντιμετώπισης καταστάσεων καταστρώθηκαν για κάθε κρίσιμη κατάσταση του ανεφοδιασμού.

Ο Λι Ξιάο, ο διοικητής ταξιαρχίας, δήλωσε ότι ο ποιοτικό έλεγχος και η σύγκριση ανάμεσα στον ανεφοδιασμό κατά την ημέρα και την νύχτα θα υλοποιείται μετά απο κάθε πτήση για να τεθούν ισχυρά θεμέλια για την περαιτέρω θεωρητική έρευνα.

Η ταξιαρχία διενεργεί εκπαιδευτικές δραστηριότητες υψηλής τεχνολογίας όπως ο καθορισμός τυχαίων και δυσεπίλυτων ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών και στρατηγική εκπαίδευση για διαφορετικά αεροπορικά πολεμικά σενάρια.

Απόδοση/Μετάφραση απο το AirRecognition.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: