Η Κίνα εκτέλεσε την πρώτη δοκιμαστική εκτόξευση S-400

Φωτογραφία αρχείο: Ρωσικό σύστημα S-400 κατά τη φάση βολής.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, ο κινεζικός Στρατός (PLA) εκτέλεσε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή του ρωσικής κατασκευής αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf (νατοϊκή κωδικοποίηση SA-21 Growler). Κατά τη δοκιμή, πύραυλος S-400 κατέρριψε ένα βαλλιστικό πύραυλο σε απόσταση 250 χιλιομέτρων και με ταχύτητα 3 χλμ/δευτ.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 χρησιμοποιήθηκε υπό συνθήκες παρεμβολών ώστε να αξιολογηθούν οι δυνατότητες απόδοσης του πυραύλου στην κατάρριψη μιας αεροπορικής απειλής υπό μεθόδων ηλεκτρονικού πολέμου.

Τον Απρίλιο του 2015 Κίνα και Ρωσία σύναψαν συμφωνία αξίας $3 δισεκατομμυρίων για τη αγορά τεσσάρων με έξι μονάδων S-400, καθιστώντας τις κινεζικές Ένοπλες Δυνάμεις τον πρωτο ξένο πελάτη του ρωσικής κατασκευής S-400. Το πρώτο σύνταγμα του S-400 παραδόθηκε στην Κίνα τον Μάιο του 2018.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Κίνα αρκετές άλλες χώρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον για τους S-400, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκίας, Ινδίας, Σαουδική Αραβίας και άλλων.

Ο S-400 με το όνομα Triumf ή Triumph, νατοϊκή κωδικοποιημένη ονομασία SA-21 Growler, ειναι ένα σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος μεγάλου βεληνεκούς που κατασκευάζεται από την Αλμαζ-Αντέι. Ο S-400 Triumf έχει σχεδιαστεί για την προσβολή συστημάτων ηλεκτρονικών αντιμέτρων (ECM), στύλους ραντάρ, περιοχές διασποράς, αναγνωριστικά, στρατηγικά και τακτικά αεροπλάνα, τακτικούς και θεάτρου βαλλιστικούς πυραυλους, μεσαίου βεληνεκούς βαλλιστικούς πυραυλους και άλλα υφιστάμενα αεροπορικά επιθετικά στοιχεία σε μέγιστο βεληνεκές 400 χιλιομέτρων και υψόμετρο έως 30 χιλιομέτρων. Ειναι στην ενεργό υπηρεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων από το 2007.

Ο πύραυλος του S-400 μπορεί να προσβάλει εναέριους στόχους σε απόσταση μέχρι 400 χιλιομέτρων και τακτικές βαλλιστικές απειλές που πετούν με ταχύτητα 4,8 χλμ/δευτ. σε απόστασή έως 60 χιλιομέτρων. Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν πυραυλους κρουζ, τακτικά και στρατηγικά αεροπλάνα και πολεμικές κεφαλές βαλλιστικών πυραύλων.

Τα ραντάρ του συστήματος εντοπίζουν εναέριους στόχους σε απόσταση ως 600 χιλιόμετρων (373 μίλια).

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.