Η Κίνα εξελίσσει κινητήρα TBCC

Ένας κινητήρας αεριοστρόβιλου συνδυασμένου κύκλου (TBCC) που σχεδιάστηκε από το ινστιτούτο έρευνας και σχεδιασμού αεροπλάνων Τσενγκτού της Κίνας και προορίζεται για να χρησιμοποιηθεί στα υπερηχητικά οχήματα ολοκλήρωσε τη φάση ανάπτυξης του, όπως μετέδωσε η κρατική εφημερίδα Global Times την 7η Ιανουαρίου.

Επικαλούμενη πληροφορίες που δημοσιευθήκαν απο το ινστιτούτο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το έργο τώρα θα προχωρήσει στη φάση ενσωμάτωσης του κινητήρα σε μια άτρακτο αεροπλάνου.

Η ιδέα που διέπει τον κινητήρα TBCC ειναι ο συνδυασμός ενός αεριοστρόβιλου με έναν αυλοαεριωθητήρα/αυλοαεριωθητήρα υπερηχητικής καύσεως (ramjet-scramjet) για την εκμετάλλευση των διαφορετικών χαρακτηριστικών αυτών των κινητήρων και την επίτευξη αεροπορικών επιχειρήσεων, ειδικά στην οριζόντια απογείωση προς πτήση. Ο σχεδιασμός των περισσότερων υπερηχητικών οχημάτων απαιτεί ενα αεροπλάνο ή πύραυλό για την αρχική επιτάχυνση πριν την επίτευξη των υπερηχητικών ταχυτήτων, οι οποίες ξεπερνούν το Mach 5.

Andrew Tate

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

12 Απαντήσεις

 1. Δεν υπάρχει τιποτα ‘καινουργιο’. Ηδη έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες και με μηχανη του F22 την F119..

  Εαν υποθέσουμε ότι οι συνθήκες που χρειάζονται για το pressure recovery στο inlet να μην ξεφεύγουν απο οτι στο F22 τότε μπορει να γίνει σχεδιασμός του συστήματος ώστε the vehicle forebody becomes the inlet. Ωστε το σύστημα μπορει να δουλεύει σε Mach 5,6,7 ομως οι μηχανή(ες) να αισθάνονται περιπου τις ιδιες συνθήκες ως ενα F22. Έπειτα άλλες έρευνες εξετάζουν την θεση του scramjet σε σχέση με την μηχανή (over under, cyclical etc) Έπειτα το πως θα ύπαρξει το ιδιο υλικό για καύσιμο και στην «κλασική» μηχανη τουρμπίνας και στο ramjet scramjet (JP7-JP10) κ.ο.κ.

  Ενδιαφέροντα θεματάκια δυστυχως στην Ελλάδα δύσκολα προωθούνται. Υπαρχουν άλλες προτεραιότητες.

 2. Άλλο ramjet άλλο scramjet.
  Μπορείς να επιτύχεις την εκκίνηση ramjet με διάφορους τρόπους.
  Με χρήση πεπιεσμένου αέρα, ανεμιστήρα ή ανεμιστήρες ειδικού τύπου κλπ.

  Με διαφορετικό τρόπο για αεροσκάφη για αεροσκάφη με κινητήρες στης πτέρυγες και με άλλο τρόπο για αεροσκάφη με κινητήρες στην άτρακτο.

  Με ηλεκτροκινητήρες για τροχοδρόμηση για ελαφρά αεροσκάφη κλπ.

  Τώρα στο ερώτημα ποιος ασχολείται στην Ελλάδα με αυτά Theognostos δεν μπορώ να σου απαντήσω!

  Χτυπάς της πόρτες τους λες ρε εδώ δίνουν χρήματα οι ξένοι έχω της πατέντες το μόνο που θα κάνετε είναι αναλυτικά σχέδια με την βοήθεια υπολογιστεί.

  Σε κοιτάνε σαν εξωγήινο που τους τα λες αυτά! Αυτά έγιναν παλιά.

  Η μεγάλη αποθέωση είναι όταν τους λες για αποβατικά υψηλής ταχύτητας σου λένε πως δεν γίνετε με τίποτα να ξεπεράσουν τους 15,5 κόμβους!

  Τους εξηγείς πως αν βάλεις μεγαλύτερης ισχύος μηχανές ελαφρώσεις της υπέρ κατασκευές και τοποθετήσεις το φορτίο -άρματα μάχης σε σωστές θέσεις με λιγότερο φορτίο η ταχύτητα ξεπερνά κατά πολύ τους 20 κόμβους.

  22,5 κόμβους έπιασαν άδεια τα LCT των τούρκων και δεν έχουν χαμηλότερο βύθισμα ειδικά εμπρός για να ανεβάσουν περισσότερο την ταχύτητα ούτε μεγάλες μηχανές. κλπ.

  Τους λες για αποβατικά των 37 κόμβων με ειδική καρίνα -γάστρα με το μέγεθος του LCM8 αλλά μόνο με 22 τόνους μεταφερόμενο φορτίο με κλειστό όμως χώρο φορτιού με οπλισμό 2Χ30 χιλιοστών 4Χ36 φορείς ρουκετών των 2,75.

  Στα 45 μέτρα μήκος μπορεί να πάρει 2 άρματα των 70 τόνων!

  Το θέμα είναι πως γίνετε σαν καθηγητής να τα διδάσκεις αυτά και να μην τα δέχεσαι ;;;

  1. @ ΔΙΚΑΙΟΣ Γ

   » Χτυπάς της πόρτες τους λες ρε εδώ δίνουν χρήματα οι ξένοι έχω της πατέντες το μόνο που θα κάνετε είναι αναλυτικά σχέδια με την βοήθεια υπολογιστεί.»

   Έχεις πατέντες κατοχυρωμένες; Και μάλιστα διεθνείς; Ώστε να σού δίνουν χρήματα οι ξένοι;

   Έπειτα «της πόρτες» «της πόρτας» η μάλλον τις πόρτες;
   «με την βοήθεια υπολογιστεί» ; η μάλλον «υπολογιστή» ;

   «ρε εδώ» έτσι συμπεριφέρεται ένας ευγενής;

   Και πώς ειναι δυνατόν να υπάρχουν πατέντες χωρίς ανάλυση έρευνα σοβαρή με την οικονομοτεχνική παρεα της και τα σχέδια οχι σκίτσο το που και πως ποιες εταιρείες θα εμπλακούν απο που η αγορά μετάλλου τι ειδος μέταλλο ηλεκτρονικά μηχανές κ.ο.κ ώστε να δείχνει οτι ΝΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ.

   Απλά με σχέδιο απλή ιδέα ενα σκίτσο στο χαρτί δεν γίνεται. Η ιδέα 💡 μπορεί να ειναι η αρχή χωρίς ομως ολα υπόλοιπα …

   «Το θέμα είναι πως γίνετε σαν καθηγητής να τα διδάσκεις αυτά και να μην τα δέχεσαι ;;;»

   Simply because there is «cream of the crop» «la crème de la crème» student body but the majority is «cream of the crap».

   Now this:

   https://youtu.be/liRz_1R_prY

   Λοιπόν;
   Λυπάμαι αλλά ….βλεπεις πώς ένας άνθρωπος γίνεται ο περίγελος …και ο ίδιος δεν έχει ιδέα..
   Οχι δεν χαμογέλασα κουράστηκα με τις σαχλαμάρες του κάθε ενός και της κάθε μίας …για αυτά έδωσε ο Θεός τον Αδάμ; πόσο έχει πέσει η ανθρωπότητα.

   1. παιδία, όποιος έχει μια εφευρεση ειδικά στρατιωτικής τεχνολογίας και θέλει βοήθεια ,για κατοχυρωση με δίπλωμα ευρεσιτεχνιας με χαρά να σας διατεθώ ……

 3. Τον ειχα γνωρίσει προσωπικά οταν ηλθε και μας μίλησε…θυμαμαι πως ξεκίνησαν..ειχε και εναν καλό βοηθό technician…οι δυο τους σε ενα είδος γκαραζ..τα κατάφεραν…ειχαν τουλάχιστον κατι χειροπιαστό..ομως βλέπουμε οτι και αυτό δεν ηταν αρκετό η τεχνολογία προχώρησε αλματωδως…τελικα ηλθε στις ΗΠΑ…

  Hans Joachim Pabst von Ohain (14 December 1911 – 13 March 1998), a German physicist, was the designer of the first operational jet engine.[1] His first design ran in March 1937, and it was one of his engines that powered the world’s first flyable all-jet aircraft, the prototype of the Heinkel He 178 (He 178 V1) in late August 1939. In spite of these early successes, other German designs quickly eclipsed Ohain’s, and none of his engine designs entered widespread production or operational use.

  Ohain later moved to Melbourne, Florida, with his wife Hanny, where he died in 1998, aged 86. He was survived by four children

 4. Theognostos πατέντες στην Ελλάδα; Πλάκα μου κάνεις τώρα; Αφού το ξέρεις πως μόνο το Αμερικάνικο γραφείο ευρεσυτεχνιών σε κατοχειρώνει. το Ελληνικό στέλνει ότι τους δώσεις στο εξωτερικό και χάνεις τα πάντα το έχουν πληρώσει πολλοί και το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό.

  Για αναλυτικά σχέδια αναφέρθηκα με την βοήθεια υπολογιστεί και δημιουργία βίντεο που να παρουσιάζει αναλυτικά της δυνατότητες του κάθε συστήματος. Οι υπολογισμοί υπάρχουν και σχέδια σκίτσα αλλά δεν αναφερόμαστε για μερικά σχέδια πρέπει να βάλεις δεκάδες.

  Από εκεί και πέρα περίγελως μπορεί να γίνει ο κάθε ένας όπως γράφεις έλα λοιπόν δώσε μου μια ευκαιρία και αν αποτύχω ναι είμαι ότι θες!:

  Αλλά όταν στης κρατικές πολεμικές βιομηχανίες έχεις ανθρώπους που κάθονται για 20 χρόνια και δεν έχουν έργο και είναι σχεδιαστές κλπ και εσύ αρνείσαι να μου δώσεις μια ευκαιρία;

  Λεφτά δεν θα βάλεις, αυτοί κάθονται βαράνε μύγες και δεν θέλεις να συνεργαστείς μαζί μου γιατί; Δεν είναι αμερική εδώ Ελλάδα είναι! όπου και να πας σε όποια εταιρία κανείς δεν θέλει κανέναν να ξεχωρίζει.

  Να καταλάβεις στην εταιρία που εργάζομαι έχω στείλει μελέτες αναλογιστικές, αν κάνεις αυτή την επένδυση πόσα θα βγάλεις σε ορίζοντα 20 ετών με τα κέρδη προ φόρων, με της τιμές, το κόστο,ς το κόστος της υπηρεσίας- προιόντος, της θέσης εργασίας κλπ γιατί δεν είναι μια η μελέτη. Τρόπους αύξησης των πωλήσεων, τα λάθη που κάνουν οι πωλητές, γιατί το προιόν θα αποτύχει κλπ.
  Τούς έχω στείλει και διαφημιστικά σενάρια 20+ εξηγώντας πως με αυτά τα σενάρια πιάνεις αυτούς τους ανθρώπους που είναι έξω κλπ. Με διαφημιστικά σενάρια που σε μια διαφήμιση να παρουσιάζεις 2-4 προιόντα ταυτόχρονα με διαφορετικές ηλικίες κλπ. Τους λες για εκατομμύρια πελάτες που είναι απέξω και δεν τους έχεις και αυτά βάση στατιστικών οι αποδείξεις και δεν ενδιαφέρονται.

  Ξέρεις εσύ πολλούς να μπορούν να γράψουν τέτοιες μελέτες; Να κάνουν το προσχέδιο όλους τους υπολογισμούς μόνοι τους! Χωρίς καμία βοήθεια.

  Αυτά τα γράφω όχι για μένα για το εγώ και για της υπερηφάνεια αλλά για να καταλάβεις τι γίνετε στην Ελλάδα.

 5. ΔΙΚΑΙΟΣ Γ.

  Ο κλείτος ο μέλας έγραψε οτι προσφέρεται να βοηθήσει…

  Λοιπόν;

  Οπως σου εχω συνιστησει επανειλημμένως κανε κατι μικρό χειροπιαστό και μετά οι μεγάλες ιδέες. Ας μην έχει να κάνει με στρατιωτικα θέματα. Φεριπην παράδειγμα. MEMS. Ενα παιδι ειχε την ιδέα με αυτοκόλλητο να χρησιμοποιήσει MEMS (MicroElectromechanical Systems) ωστε να καταγραφουν την θερμοκρασία σε προϊόντα τα οποια δεν έπρεπε να αλλάξει η θερμοκρασία μεταξύ ενα μίνιμουμ και ενα μάξιμουμ. Για παράδειγμα κούτες με φρέσκα ψάρια τα οποια φεύγουν για αγορές σε μεγαλες αποστάσεις. Παράδειγμα απο Αλάσκα για Τεξας. Εαν αλλαζε η θερμοκρασία χαλαγε και το προϊόν φεριπην χαλιμπατ κ.ο.κ Εαν το αυτοκόλλητο ηταν 10 σεντς η κουτα ειχε μεσα προιον αξιας 500 δολλαριων και με χιλιαδες κούτες να πηγαινοέρχονται φασουλι το φασουλι γέμιζε το σακούλι. Η ιδέα δικη του η πατέντα δικη του το πως ακριβως θα δουλευει το MEMS δουλεια δικη μου εφοσον εφερα τεχνολογία απο την αεροδιαστημικη. Καπως ετσι ξεκινάς. Εαν καποτε έχεις κατι σοβαρο τότε θα στείλω P.O BOX ADDRESS, να στείλεις οποτε μετεπειτα τα NON DISCLOSURE AGREEMENTS ATTORNEYS …ETC
  .. ETC…Εαν πραγματι γνωριζεις την ηλεκτρονική κανε κατι στον κλαδο σου. Μικρο επαναστατικό αλλαγή φιλοσοφίας…κατι που να το φτιαξεις δοκιμασεις στο γκαράζ σου… Ας μην είναι τέλειο αρκει να περασει το πρωτο στάδιο…κοιτα τα βιντεακια για σιγαστηρες ρωτάει ο Ρεπόρτερ πως ηλθε η ιδεα…ε…απανταει ο αλλος…πηρα εναν τον ανοιξα ειδα τα baffles…κτλ…μετα σκέφτηκα να φτιαξω εγώ…δοκιμασε εκανε τεστ δοκιμασε εκανε τεστ ..τωρα πουλαει..θελεις αλλο παράδειγμα…πλαστικη οδοντογλυφίδα…μετα βαλανε και το string…πουλανε τωρα ενα σακουλακι ενα δολλαριο …αλλα πουλανε πολλα σακουλάκια..και ειναι κατι το αναλώσιμο…αρα repeat business customers earl…repeat customers…Ελπιζω αυτα να σε βοηθουν. Απλα δεν πρόκειται να ξαναπερασω τις ίδιες εμπειρίες που είχα οπου ηλθα και οιδα και απηλθα. Αυτά για τώρα.

 6. κλείτος ο μέλας θα επικοινωνήσω μαζί σου για πολλά θέματα.

  Ευχαριστώ πάντως.

  Άσχετα αν θα γίνει χαμός και θα καεί το σύμπαν.

  Περιμένουμε εκλογές, κανένας δεν θα βγει θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση.

  Δολοφονία Ερτογάν από τους στρατηγούς τούρκους μετά από 3 εβδομάδες θα γίνει ο σεισμός, 2 για την ακρίβεια 7+ και 8+ ρίχτερ που θα καταστρέψει τα πάντα από Αίγιο μέχρι Αθήνα.

  Μετά έχουμε την πτώχευση της χώρας την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων.

  Μια εβδομάδα μετά τον σεισμό θα επιτεθούν οι Τούρκοι παρασκευή βράδυ προς Σάββατο πρωί θα χτυπήσουν δυο πολύ μικρά νησιά Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και θα τα καταλάβουν αμαχητί.

  Μετά από μια εβδομάδα θερμό επεισόδιο στην Κύπρο που θα εξελιχτεί σε σκληρές μάχες τριών ημερών δεν θα μπορέσουν να το ελένξουν όπως έκαναν με την Ελλάδα.

  Μετά θα επιτεθούν οι Ρώσοι αφού πρώτα μοιράσουν τα πετρέλαια με τους αμερικάνους και τους δώσουν της άδεια αλλά οι ρώσοι δεν θα σταματήσουν θα πάρουν την Κωνσταντινούπολη κλπ.

  Επίθεση των Δυτικών ΝΑΤΟ εναντίων των ρώσων ανακωχή.

  Για 6 μήνες θα κυβερνούν την πόλη 3 επίτροποι Ρώσος Άγγλος Έλληνας και μετά θα γίνει Ελληνική.

  Μας περιμένουν 10 δύσκολα χρόνια εκ των οποίων τα 3 πρώτα θα είναι πάρα πολύ δύσκολα.

  Αν μου επιτρέψει ο Δούκας θα σας τα βάλω αναλυτικά το τι θα γίνει 40+ σελίδες είναι.

  1. Κύριε Γεωργιε, ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη που δείχνεις στο ιστολόγιο, αλλά απ’οσο γνωρίζω συμμετέχεις ενεργά στη διαχειριστική ομάδα ενός πολύ σοβαρού ιστολογίου ίδιας θεματολογίας με την Προέλαση.
   Μπορείς να δημοσιεύσεις την πρόβλεψη σου εκεί δίχως να παρακαλάς εμένα ή κάποιον άλλον για τη δημοσίευση της. Αν η μελέτη αξίζει θα την αναδημοσιεύσω εδώ.
   Πάντως, τα στοιχεία του Κλείτου του Μελά είναι στη διάθεσή μου και μπορώ να στα αποστείλω οπότε θέλεις για να έρθεις σε επαφή μαζί του.
   Καλη χρονιά και καλό απόγευμα με υγεία.

  2. «δυο πολύ μικρά νησιά Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι και θα τα καταλάβουν αμαχητi»

   αμαχητί απιθανο διοτι υπάρχει φρουρά με επικεφαλής σοβαρούς στρατιωτικούς,δεν στέλνουν γιωτάδες στελέχη σε αυτά ,τωρα αν ριξουν καμια ταξιαρχία ή τους καταδρομείς που χουν στην Ιμβρο και αυτούς με ενισχύσεις,γιατί ικανοί είναι οι αδερφές, θα πέσει μεν, αλλά οχι αμαχητι!!

   το καλό ειναι οτι με την πτωχευση και απολυση θα γινει μαλλον πιο γρηγορα η επιστρατευση…

   Επισής, μια που γυρναει, για το άλλο θέμα σημειωτέον αν ποτέ χρειαστείς ,νομικά μονο μπορώ να βοηθήσω και διαδικαστικά,οχι υλικοτεχνικά ή επιστημονικά.
   Υ.Γ βέβαια με τις αισιοδοξες προβλεψεις σου, αν σωθώ απο το σεισμό και κυριως απο το πόλεμο γιατί ειμαι ΑΠ.Σ στο…… χαρτί…και επίσης δεν υπολογιζα και τις αδεσποτες ρωσικες σφαιρες…

 7. Δεν συμμετέχω πια δυστυχώς αν και θα το ήθελα πολύ λόγο οικογενειακών προβλημάτων κύριε Δούκα.

  Για τα υπόλοιπα κλείτος ο μέλας μας περιμένουν πολλά, πάρα πολλά τα αναλύω όλα.
  Δηλαδή κάνω ανάλυση των προφητειών βάζοντας όσα λείπουν.

  Πχ γιατί η Ελλάδα δεν θα μπει στον πόλεμο. Πως ενώ λένε οι προφητείες πως θα έρθει ο στρατός του ΝΑΤΟ από το Δυράχιο και την Ηγουμενίτσα μέσω Εγνατίας οδού, γράφω πως δεν θα φτάσουν στον νομού Έβρου στα σύνορα και θα κατευθυνθούν στην Βουλγαρία!

  Δηλαδή από την Βουλγαρία θα επιτεθούν οι δυτικοί-ΝΑΤΟ στους ρώσους.

  Φανταστείτε πως οι προφητείες λένε πως μετά από 10 χρόνια που θα πάρουμε την πόλη θα ξανά βάλει φόρους ο Βασιλιάς! Αυτός που θα στεφτεί στην Κωνσταντινούπολη.

  Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο με τον σεισμό και το τσουνάμι μόνο η μία στης τρεις πολυκατοικίες θα μείνει όρθια.
  Πάνε οι σέρβερ και οι υπολογιστές των τραπεζών, των εφοριών, των υπουργείων, των εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας.

  Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ:

  Απ: Σχεδίαση όπλων και διάφoρες μελέτες Νο.2
  « Απάντηση #408 στις: Νοεμβρίου 28, 2018, 07:16:59 pm
  Αναλύοντας τα γεγονότα που θα γίνουν για να πάρουμε την πόλη.
  Θα μπείτε εδώ και θα πάτε λίγο πιο κάτω

  http://www.defencenetforum.gr/index.php?topic=6752.msg479112#msg479112

  Για τα γεγονότα που θα γίνουν στην Κύπρο θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα την 16

  Δεν θα γράψω άλλα κύριε Δούκα θα στα στείλω την δευτέρα με ΕΙΜΑΙΛ για να τα διαβάσεις εσύ.

  1. Δηλαδή, κύριε Γεωργιε, ενώ έχετε υπάρξει ενεργός διαχειριστής σε ένα ιστολόγιο, μετά την αποχώρηση σας, δεν έχετε τη δυνατότητα-ευχέρεια να στείλετε ένα κείμενο σας προς δημοσίευση στο ιστολόγιο που υπήρξατε διαχειριστής;
   Οικογενειακά προβλήματα έχουμε όλοι.
   Ο Κλείτος Μελάς μίλησε για την κατοχύρωση μελέτης κι όχι για προφητείες. Νομίζω ότι το κατάλαβες αυτό.
   Κύριε Γεωργιε ο χρόνος μου είναι πλέον περιορισμένος και ταυτόχρονα διαβάζω για τη δουλειά μού, έχω και τα παιδιά που αν με δουν στον υπολογιστή θέλουν κι αυτά να πατάνε τα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο.
   Οπότε δε νομίζω πως θα μπορέσω να διαβάσω τα κείμενα σου.
   Στείλε τα, να ξέρεις όμως ότι δεν προλαβαίνω να τα διαβάσω.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.