Ο κινεζικός Όμιλος Βορείων Βιομηχανιών της Κίνας, NORINCO διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των τεθωρακισμένων οχημάτων του με την ανάπτυξη του ερπυστριοφόρου οχήματος καταστροφής αρμάτων ST2 (TDV), το οποίο θεωρείται ότι έχει αναπτυχθεί ειδικά για την εξαγωγική αγορά αντί για τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA).

Το σκάφος είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στο παλαιότερης γενιάς τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) NORINCO YW 534 (Type 89) – το οποίο δεν κατασκευάστηκε για κάποια χρόνια- αλλά με έξι εδαφικούς τροχούς σε κάθε πλευρά αντί για πέντε.

Ενω μπορεί να κατασκευαστούν νέες πλατφόρμες, είναι πιθανόν το ST2 να χρησιμοποιήσει ως βάση ανακατασκευασμένα και αναβαθμισμένα οχήματα.

Οι πλευρές του εμπρόσθιου μέρους έχουν κλίση προς τα μέσα όμως το οπίσθιο μέρος είναι κάθετο για να υποδεχθεί την τοποθέτηση του πύργου, με το μεγαλύτερο δακτύλιο.

Ο οδηγός βρίσκεται μπροστά αριστερά με το πετρελαιοκίνητο συγκρότημα ισχύος να είναι στα δεξιά.

Το ST2 TDV αποτελείται από μια πλήρως ερπυστριοφόρα πλατφόρμα εξοπλισμένη με έναν πύργο συγκολλημένου χάλυβα τριών ατόμων τοποθετημένο στο κέντρο του οχήματος. Το 105 χιλιοστών ραβδωτό πυροβόλο έχει χαλινωτήριο, εκκενωτή αερίων και θερμό-απαγωγικό περίβλημα, αλλά επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι εξοπλισμένο με σύστημα σύγκλησης πεδίου μάχης (MRS), το οποίο παρέχει στο πυροβόλο τη δυνατότητα σύγκλησης χωρίς την έξοδο του πληρώματος από το όχημα.

Ένα σύνολο 32 βλημάτων 105 χιλιοστών μεταφέρεται με την ανάμειξη του αναλόγως τον ρόλο που αναμένεται να αναλάβει το ST2 TDV.

Επίσης βάλλει τα κανονικά βλήματα 105mm συμπεριλαμβανομένων των διατρητικών σταθεροποιημένων με πτερύγια αποσπώμενου κελύφους – καταδείκτη (APFSDS-T), αντιαρματικά υψηλής εκρηξιμότητας (HEAT), υψηλής εκρηξιμότητας (HE) και ένα προσφάτως εξελιγμένο βλήμα καταστροφής ορυγμάτων και οχυρωμένων τοποθεσιών, επίσης μπορεί να βάλλει καθοδηγούμενα βλήματα από το πυροβόλο (GLGP), τα οποία η NORINCO πουλάει με την ονομασία GP2.

Το GLGP έχει δραστικό βεληνεκές ανω των 5000 μέτρων και είναι εξοπλισμένο με διπλή πολεμική κεφαλή HEAT που θεωρείται ότι διατρυπά 650 χιλ. σφυρηλατημένη ομογενοποιημένη θωράκιση (RHA) και προστατευόμενη με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (ERA).

Christopher F Foss

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: