Η Καζακική Αεροπορία παρέλαβε από την Ρωσία δυο νέα μαχητικά “Su-30SM”

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]ύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης η Πολεμική Αεροπορία του Καζακστάν παρέλαβε από την Ρωσία δύο νέα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου “Su-30SM”.

Τα μαχητικά αεροσκάφη “Su-30SM” παραδοθήκαν στην αεροπορική βάση Ταλντικοργκάν απο το Ιρκούτσκ της Ρωσίας.

“Σήμερα ο αεροπορικός στόλος των Ενόπλων Δυνάμεων του Καζακστάν παρέλαβε δυο σύγχρονα υπέρ-ευέλικτα μαχητικά “Su-30SM”. Με αυτά τα αεροσκάφη αυξάνεται η ικανότητα της πολεμικής αεροπορίας του Καζακστάν. Επιπλέον, το αεροπορικό απόσπασμα θα μπορεί να φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα επάρκειας χάρις τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αεροσκάφους. Το “Su-30SM” θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια του καζακικού εναέριου χώρου. Χάρις στον πρόεδρο του Καζακστάν και τον αρχηγό της πολεμικής αεροπορίας Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, ο Καζακικός Στρατός ενισχύεται χρόνο με τον χρόνο αποκτώντας σύγχρονο εξοπλισμό και αυξάνοντας τον επαγγελματισμό του στρατιωτικού προσωπικού”, δήλωσε ο αντιπτέραρχος της Καζακικής Αεροπορίας, Νουρλαν Ορμανμπετοφ.

Η πρώτη παρτίδα των τεσσάρων αεριωθούμενων “Su-30SM” παραδόθηκαν στο Καζακστάν τον Μάιο του 2015 στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη νωρίτερα ανάμεσα στα υπουργεία Άμυνας του Καζακστάν και της Ρωσίας.

Το πολλαπλού ρόλου “Su-30SM” μπορεί να αναπτυχθεί σε αντιαεροπορικές αποστολές, αποστολές κρούσης επίγειων και ναυτικών στόχων. Μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Το αεροσκάφος ενεργεί επίσης ως μια πλατφόρμα έλεγχου-και-διοίκησης εντός ενός στόλου μαχητικών αεροσκαφών που εκτελούν κοινές αποστολές.

Απόδοση/Μετάφραση από το “defence-blog.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Μία Απάντηση

  1. «Το πολλαπλού ρόλου “Su-30SM” μπορεί να αναπτυχθεί σε αντιαεροπορικές αποστολές, αποστολές κρούσης επίγειων και ναυτικών στόχων.» Μέχρι εδώ είναι όλα εντάξει.

    Στο παρακάτω φαίνονται όμως και άλλες δυνατότητες του μαχητικού, το οποίο αρκετοί θεωρούν «αεροσκάφος πτητικών επιδείξεων» που παρουσιάζει απλά «αεροδυναμικά κόλπα» για να εντυπωσιάζει οπτικά τους θεατές σε αεροπορικές επιδείξεις.

    «Μπορεί να πραγματοποιήσει αποστολές έγκαιρης προειδοποίησης και ηλεκτρονικών αντιμέτρων. Το αεροσκάφος ενεργεί επίσης ως μια πλατφόρμα έλεγχου-και-διοίκησης εντός ενός στόλου μαχητικών αεροσκαφών που εκτελούν κοινές αποστολές.»

    Προφανώς οι δυνατότητες «πολλαπλού ρόλου» για τις νέες εκδόσεις του “Flanker” γράφτηκαν με κεφαλαία γράμματα στην λίστα απαιτήσεων προς την κατασκευάστρια εταιρία, η οποία φαίνεται να παρέδωσε αυτό που της ζητήθηκε στους πελάτες/χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.