Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε απόφαση με την οποία εγκρίνει την ενδεχόμενη στρατιωτική πώληση εξωτερικού (FMS) τεσσάρων ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk και συναφούς εξοπλισμού στην Λετονία με εκτιμώμενο κόστος $200 εκατομμυρίων. Η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε τ’ απαιτούμενο έγγραφο κοινοποίησης της πιθανής πώλησης στο Κογκρέσο την Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018.

Η κυβέρνηση της Λετονία αιτήθηκε την αγορά τεσσάρων ελικοπτέρων UH-60M Black Hawk στη βασική διαμόρφωση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) με προσδιορισμένο μοναδικό εξοπλισμό και εξοπλισμό παρεχόμενο από τη κυβέρνηση (GFE), δέκα κινητήρες T700-GE-701D” (8 εγκατεστημένους και δύο ως ανταλλακτικούς), δέκα Ενσωματωμένα Παγκόσμια Συστήματα Εντοπισμού Θέσης/Συστήματα Αδρανειακής Πλοήγησης (8 εγκατεστημένα και δύο ανταλλακτικά). Επίσης περιλαμβάνεται ένα σύστημα σχεδιασμού αεροπορικής αποστολής, πέντε ραντάρ υπερύθρων ανίχνευσης δυνητικών μελλοντικών κινδύνων (FLIR) “Talon” (4 λειτουργικά κι ένα ανταλλακτικό), δέκα συστήματα ασφαλείας αντιπαραπλάνησης αποστολής φωνής και δεδομένων “AN/ARC-201D/E” (8 λειτουργικά 2 ανταλλακτικά), δέκα ασυρμάτους “AN/ARC-231” (8 λειτουργικούς και 2 ανταλλακτικούς), πέντε αναμεταδότες συστήματος αναγνωρίσεως φίλων ή εχθρών (“IFF”) (4 λειτουργικούς και έναν ανταλλακτικό), πέντε ασυρμάτους “AN/ARC-220” (τέσσερις λειτουργικούς και έναν ανταλλακτικό), είκοσι συσκευές νυχτερινής παρατήρησης τοποθετημένες επί κάσκας (“AN/AVS-6”), εγγύηση ελικοπτέρου, υποστήριξη πτητικής ικανότητας, ανταλλακτικά και εξαρτήματα, εξοπλισμό υποστήριξης, εξοπλισμό επικοινωνιών, βιβλιογραφία και τεχνικά εγχειρίδια, εκπαίδευση προσωπικου και εκπαιδευτικό εξοπλισμό, εξοπλισμό υποστήριξης εδάφους, επισκόπηση της περιοχής εγκαταστάσεως, εργαλεία και εξοπλισμό δοκιμών, υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και το εργολάβο και άλλα συναφή στοιχεία υποστήριξης. Η εκτιμώμενη συνολική αξία κοστολογείται στα $200 εκατομμύρια.

Η “DSCA” στην ανακοίνωση της αναφέρει ότι: “Η εν λόγω ενδεχόμενη πώληση θα υποστηρίξει την εθνική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής συμβάλλοντας στην βελτίωση της ασφάλειας ενός NATOίκου συμμάχου. Αυτα τα ελικόπτερα “UH-60” θα επιτρέψουν την διαλειτουρικότητα στην άμεση απόκριση με τις δυνάμεις των ΗΠΑ και του NATO σε ένα ευρύ φάσμα αποστολών και την ταχεία μεταφορά στρατευμάτων με τα ελάχιστα μέσα ελικοπτέρων.

Η ενδεχόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και των στοιχείων υποστήριξης δεν θα μεταβάλλει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή.

Η Λετονία προτίθεται να χρησιμοποιήσει αυτά τα ελικόπτερα για να εκσυγχρονίσει τις ένοπλες δυνάμεις της και να διευρύνει την υφιστάμενη αρχιτεκτονική του στρατού στις προσπάθειες της να παρέχει υποστήριξη πολλαπλών αποστολών στην περιοχή”.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: