Η Λιθουανία θέλει να αποκτήσει 200 οχήματα πολλαπλών ρόλων Oshkosh L-ATV

Ο Λιθουανός υπουργός άμυνας Ραιμούντας Κάρομπλις ανακοινωσε την 22η Νοεμβρίου ότι η χώρα σχεδιάζει να αγοράσει οχήματα πολλαπλών ρόλων L-ATV από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Σύμφωνα με τον ιστότοπο leta.tv, που επικαλείται τον Λιθουανό υπουργό άμυνας, αναμένεται ότι η σύμβαση L-ATV (JLTV) θα υπογραφεί το 2020 και θα στοιχίσει $114 εκατομμύρια (€100 εκατ.)

“Οι [τεχνικές] προδιαγραφές βρίσκονται στο τελικό στάδιο τώρα. Σχεδιάζουμε να προχωρήσουμε στις τελικές αποφάσεις το επόμενο έτος ή το 2020,” δήλωσε ο υπουργός. “Έχουν διατεθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ,” πρόσθεσε. Η μελλοντική σύμβαση, που ανακοινώθηκε την 22η Νοεμβρίου από τον Ραιμούντας Κάρομπλις, θα ειναι αξίας άνω των $114 εκατ. (€100 εκατ.) και θα καλύπτει την παραλαβή έως 200 Ελαφριά Οχήματα Μάχης Παντοδαπούς Εδάφους (Light Combat All-Terrain Vehicle L-ATV), ή JLTV, από την Oshkosh Defence.

Τα οχήματα θα διατεθούν σε όλες τις Λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις για να καλύψουν τις ελλείψεις λόγω της “φυσιολογικής φθοράς” του εξοπλισμού και της αυξημένης απαίτησης, δήλωσε το υπουργείο άμυνας. Αυτη τη στιγμή, οι Λιθουανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τα θωρακισμένα οχήματα παντός εδάφους HMMWV και Toyota Land Cruiser 200.

Το Oshkosh L-ATV/JLTV ειναι ένα ελαφρύ όχημα μάχης πολλαπλών ρόλων το οποίο συνδυάζει τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν στο πεδίο, το εξελιγμένο σύστημα προστασίας πληρώματος που παρέχει προστασία επιπέδου MRAP και την στρατιωτικής χρήσης κινητικότητα σε λειτουργία ελαφριάς υπηρεσίας. Εξοπλισμένο με το έξυπνο σύστημα ανεξάρτητης ανάρτησης TAK-4i, το ελαφρύ τακτικό όχημα μάχης παντός εδάφους παρεχει νεα επιπεδα ευελιξίας για την ασφαλή διελευση απο ανωμαλο εδαφος και στενές κατοικημένες περιοχές. Το L-ATV μπορεί να δεχθεί ενα μεγάλο εύρος τηλεχειριζόμενων σταθμών οπλισμού ή βάσεις δακτυλίους για πολυβόλα των 7,62 ή 12,7 χιλιοστών. Ο πύργος στην οροφή του L-ATV μπορεί να δεχθεί είτε πολυβόλο M240, ταχυεκτοξευτή βομβίδων Mk-19 ή  καθοδηγούμενο αντιαρματικό πύραυλο BGM-71 TOW, τα οποία μπορουν να χρησιμοποιηθούν είτε απο τον πύργο ή μέσω τηλεχειρισμού από το εσωτερικό της καμπίνας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.