Ξεκίνησε η εκτέλεση ημερήσιων πτήσεων επιτηρήσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με εναέρια μέσα στις περιοχές, σε όλη την επικράτεια, με δείκτη επικινδυνότητας 3 και άνω, του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο της συνδρομής των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, στις 30 Ιουλίου 2018 και μετά από σχετική εντολή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών

Τα έργα εκτελούνται κατόπιν αιτήματος των εν λόγω δήμων και τη σύμφωνη γνώμη της Περιφέρειας Αττικής.

Παράλληλα, στις ανωτέρω περιοχές εκτελούνται και περιπολίες από τις Ένοπλες Δυνάμεις (μικτές με τη συμμετοχή προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας ή αμιγείς) καθ’όλο το 24ωρο.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών των καταστροφικών πυρκαγιών ν. Αττικής:

  • Η Μονάδα Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) ΓΕΕΘΑ προέβη σε εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές Αν. Αττικής (διευθέτηση οδού πρόσβασης στο ρέμα Πετρέτζα, καθαρισμός ρέματος Ραφήνας, αποκατάσταση οδού 300 μέτρων πλησίον ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, αναγνώριση προσβάσεων σε 3 ρέματα στο Ν. Βουτζά).
  • Πραγματοποιήθηκαν 25 περίπολοι από 73 στελέχη των ΕΔ στις πληγείσες περιοχές ν. Αττικής.
  • Διατέθηκαν 60 στελέχη των ΕΔ σε εφαρμογή σχεδίου ‘’ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ’’ στην περιοχή Μάτι Αττικής για κατάσβεση εστιών και επιτήρηση των πληγεισών περιοχών.
  • Ενδιαιτήθηκαν οικογένειες πυροπλήκτων στο ΚΑΑΥ ΣΞ Αγ. Ανδρέα και στο ΚΕΔΑ ΠΑ στο Ζούμπερι.
  • Διανεμήθηκαν 265 μερίδες φαγητού από τα 2 κινητά μαγειρεία του ΣΞ στο Μάτι Αττικής.
  • Συνεχίστηκε η διάθεση 1 Φρεγάτας για έρευνα στη θαλάσσια περιοχή Ζούμπερι-Ραφήνας.
  • Εξακολουθεί η ετοιμότητα των Στρατιωτικών Νοσοκομείων Αττικής καθώς και κλινών σε μονάδες ΕΔ Αττικής.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων ΑναγκώνΣυνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: