Η Νιγηρία θα κατασκευάσει πολωνικά τυφέκια εφόδου

Ο πολωνικός όμιλος οπλισμών (“PGZ”) και η εταιρεία αμυντικών βιομηχανιών της Νιγηρίας (“DICON”) υπέγραψαν την 26η Μαρτίου συμφωνία συνεργασίας που περιλαμβάνει την παραγωγή στην Νιγηρία των τυφεκίων εφόδου “Beryl M762”, όπως ανακοίνωσε ο κατασκευαστής του τυφεκίου “Fabryka Broni”.

Η συμφωνία συνεργασίας που υπογράφηκε από τον πρόεδρο της “PGZ”, Ιακούμπ Σκίμπα, και τον γενικό διευθυντή της “DICON”, στρατηγό Μπαμιντέλε Ογκούνκαλι, καθορίζει τρεις φάσεις μεταφοράς τεχνογνωσίας: αρχική συναρμολόγηση, μερική κατασκευή και τέλος την μαζική παραγωγή των τυφεκίων εφόδου στο συγκρότημα εργοστασίου οπλισμού στην Καντούνα.

Δεν ανακοινώθηκε πόσα τυφέκια θα κατασκευαστούν στην Νιγηρία.

Η έγκριση της πρότασης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού της Νιγηρίας κατανέμει τριακόσια εξήντα τέσσερα (364) εκατομμύρια Νάϊρα (₦) περίπου ένα (1) εκατ. δολάρια ($) και τριακόσια ενενήντα (390) εκατ. “₦” αντίστοιχα για τη δημιουργία γραμμών παραγωγής για τα τυφέκια εφόδου “Beryl M762” και “AK-47”, το τελευταίο πιθανόν ίσως να ειναι μια αναφορά στο “OBJ-006”, ένα αντίγραφο του Καλάσνικοφ το οποίο παρουσιάστηκε το 2006 από την “DICON”.

Το “Beryl M762” ειναι μια εξαγωγική έκδοση του τυφεκίου “Beryl wz. 96C” που ειναι σε υπηρεσία με τον πολωνικό στρατό και είναι διαμετρήματος 7.62Χ39 χιλιοστών. Διαθέτει ράγα εξαρτημάτων, χρησιμοποιεί τους βασικούς γεμιστήρες του “AK-47” και έχει επιλογέα βολής για τις λειτουργίες βολή κατά βολή, βολή τριών ριπών (“burst”) και βολή κατά ριπάς.

Remigiusz Wilk

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.