Η Νορβηγία παρέλαβε επισήμως τα τελευταία “LAV”

Η εταιρεία “Iveco Defence Vehicles” παρέδωσε το τελευταίο πακέτο των εξήντα δύο (62) ελαφριά τεθωρακισμένων οχημάτων (“LAV”) διεθνώς γνωστά ως ελαφρά οχήματα πολλαπλού ρόλου (“LMV”), στη Νορβηγική Υπηρεσία Αμυντικων Εξοπλισμών (“NDMA”). Η τελετή παραλαβής πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στην Μπολτσάνο της Ιταλίας, στην οποία συμμετείχε ο ταξίαρχος Μορτεν Εγκεν, επικεφαλής του τμήματος χερσαίων συστημάτων της Νορβηγικής Υπηρεσίας Αμυντικών Εξοπλισμών.

Η παραγγελία αυτή αποτελεί την τετάρτη προμήθεια “LAV” από τις νορβηγικές ένοπλες δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούν εκτενώς τα οχήματα σε αποστολές του εξωτερικού.

Το “LAV” τετάρτης γενιάς ειναι ένα περαιτέρω βήμα εξέλιξης στη σχεδίαση του Ελαφρύ Οχήματος Πολλαπλού Ρόλου. Ενσωματώνει διάφορες βελτιώσεις μετά από απαίτηση του πελάτη.

Στις βελτιώσεις περιλαμβάνονται ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης, το οποίο προσφέρει υψηλότερες επιδόσεις και ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος αέρα. Το “LAV” ενσωματώνει επίσης όλα τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν στο πεδίο, παρέχοντας μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο, καλύτερες επιδόσεις και υψηλότερη αξιοπιστία. Η εσωτερική διαρρύθμιση του πληρώματος έχει επανασχεδιαστεί εκτενώς για τη βελτίωση της εργονομίας του πληρώματος και διαθέτει νέα καθίσματα, έναν πίνακα οργάνων και εκσυγχρονισμένη οροφή. Αυτά τα μέτρα παρέχουν επιπρόσθετα πλεονεκτήματα μειώνοντας σημαντικά τον χρησιμοποιούμενο εσωτερικό χώρο.

Η συγκεκριμένη σύμβαση προμήθειας εδραιώνει την “Iveco Defence Vehicles” ως έναν ηγέτη στην αγορά του πολλαπλών ρόλων στρατιωτικό τομέα, παρέχοντας την απάντηση στις σημερινές και μελλοντικές απαιτήσεις των νορβηγικών ενόπλων δυνάμεων στους όρους επίδοσης, κινητικότητας και προστασίας πληρώματος.

https://www.youtube.com/watch?v=X7g3rI3rzzM

Απόδοση/Μετάφραση από το “ArmyRecognition.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.