Η Νορβηγία παρέλαβε το πρώτο από τα 144 ΤΟΜΑ CV90

TOMA CV90. (Copyright © 2014 BAE Systems)
TOMA CV90. (Copyright © 2014 BAE Systems)

Η βιομηχανία BAE Systems παρέδωσε την 25η Φεβρουαρίου το πρώτο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) μαζικής παραγωγής CV90 στη Νορβηγική υπηρεσία προμηθειών αμυντικού υλικού (FLO).
Η σύμβαση της BAE Systems Hägglunds που υπογράφηκε το 2012, περιλαμβάνει τον εκσυχρονισμό του υπάρχοντος στόλου των 103 ΤΟΜΑ CV9030 και 41 νέας κατασκευής οχήματα, η οποία προμηθεύει τον Στρατό με συνολικά 144 τελευταίας τεχνολογίας CV90 σε διάφορες εκδόσεις.

Όλα τα όχημα θα διαθέτουν ενισχυμένες δυνατότητες για το μελλοντικό πεδίο μάχης και σενάρια σύγκρουσής, όπως στους τομείς της θωράκισης, επιβίωσης, κατάστασης τακτικής επίγνωσης, πληροφοριών και διαλειτουργικότητας.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής που μπορέσαμε να εκπληρώσουμε αυτό το ορόσημο», ειπε ο Συνταγματάρχης Ρογκναρ Βένεβικ διευθυντής προγράμματος Επιγείων Συστημάτων του Νορβηγικού Οργανισμού Προμηθειών (FLO).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα σημαντικό στοιχείο στο εκσυγχρονισμό του Νορβηγικού Στρατού, που τον προμηθεύει με επόμενης γενιάς CV90, ένα από τα πιο προηγμένα ΤΟΜΑ στον κόσμο και μία αποδεδειγμένα χαμηλού κινδύνου πλατφόρμα.

Ο Νορβηγικός Στρατός, από το 2015 και μετά, θα χρησιμοποιεί πέντε διαφορικές διαμορφώσεις του CV90: 74 ΤΟΜΑ, 21 αναγνωριστικά, 15 διοίκησης και ελέγχου, 16 μηχανικού και 16 πολλαπλού ρόλου και όχημα εκπαίδευσης περισυλλογής. Τα οχήματα πολλαπλού ρόλου μπορούν να διεκπεραιώσουν διαφορετικές αποστολές, στις οποίες περιλαμβάνεται η μεταφορά όλμου και αποστολές υποστήριξης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Το ενδιαφέρον με αυτήν την έκδοση, είναι ότι ο αρχηγός χρησιμοποιεί έναν OWS για ανεξάρτητη εμπλοκή στόχων αλλά και για εμπλοκές Hunter-Killer. Η εμπλοκή τους στον πόλεμο του Αφγανιστάν, τους έδωσε κάποια πολύ σημαντικά μαθήματα. Επίσης βλέπουμε την τροποποίηση κάποιων οχημάτων σε υποστηρικτικούς ρόλους έτσι ώστε οι μονάδες που τα χρησιμοποιούν, να έχουν μόνο αυτά, βγάζοντας από το παιχνίδι τα Μ113 κι ενδεχομένως τα Leo-1ARV.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.