Η Νότια Κορέα παρέλαβε την έκτη φρεγάτα κλάσης Incheon, ROKS Gwangju

[dropcap size=small]Η[/dropcap] Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας παρέλαβε την έκτη φρεγάτα FF, με την ονομασία ROKS Gwangju, ανακοίνωσε η υπηρεσία προμηθειών της χώρας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της νοτιοκορεάτικης ειδησεογραφικής υπηρεσίας Yonhap, η νέα φρεγάτα αναμένεται τον Μάρτιο του επόμενου έτους να αρχίσει τις περιπολίες μετά την ολοκλήρωση των επιχειρησιακών θαλασσίων δοκιμών.

Η ROKS Gwangju είναι η τελευταία από τις έξι φρεγάτες των 2300 τόνων. Καθελκύστηκε τον Αύγουστο του 2015, η φρεγάτα διαθέτει πλήρωμα 120 ατόμων και μπορεί να φτάσει την ανώτατη ταχύτητα των 30 κόμβων.

Η Νότια Κορέα ναυπήγησε ήδη την πρώτη φρεγάτα FF-II ROKS Daegu. Το δεύτερο πακέτο φρεγατών είναι μεγαλύτερο απ’ ότι οι φρεγάτες FF και εκτοπίζουν 2800 τόνους.

Οι φρεγάτες FF-II είναι εξοπλισμένες με το κορεάτικο σύστημα κάθετης εκτόξευσης 16-στοιχείων για την άμυνα από αεροπορικές απειλές και έξι σωλήνες τορπιλών για ανθυποβρυχιακό πόλεμο. Η DSME, η υπεύθυνη ναυπηγική βιομηχανία, είπε ότι η Daegu θα παραδοθεί στο Ναυτικό το 2017 και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία κατά το δεύτερο μισό του 2018.

Οι νέες φρεγάτες της Νοτίου Κορέας αντικαθιστούν τις κορβέτες κλάσης Pohang και τις φρεγάτες κλάσης Ulsan του Ναυτικού της χώρας.

Βίντεο από την καθέλκυση του πλοίου, τον Αύγουστο του 2015.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navaltoday.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.